Home » България » Румен Петков към Нинова: Коалиция за България не е Техноимпекс

Румен Петков към Нинова: Коалиция за България не е Техноимпекс

Скъпа Корнелия, пиша „скъпа“, защото ще струваш прекалено скъпо на БСП и на България. Първото не е мой проблем, но не бива да гледаш на „Коалиция за България“ като на „Техноимпекс“. Това казва в коментар до лидера на БСП Корнелия Нинова във „Фейсбук“ председателят на партия АБВ и новата „Коалиция за България“ Румен Петков.

В писмо до медиите той пише, че коментарът му, е бил изтрит от Нинова и за това го разпространява през пресцентъра на АБВ, съобщи Дневник.

„Как си се сдобила с „Техноимпекс“, знаете ти и Иван Костов. Как сте разгонили партиите от „Коалиция за България“, знаете ти, Сашо Радославов (ДСХ), Елена Нонева (ПДС), Катя Атанасова (ОБТ) и Спас Панчев (Земеделците). В „Коалиция за България“ винаги е имало атмосфера на взаимно уважение между равнопоставени политически партии, която ти може би няма да разбереш“, пише още Румен Петков.

Вчера Петков обяви създаването на „Коалиция за България“, която ще участва в евроизборите. Освен АБВ в обединението са още „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, „Българска партия Либерали“, „Възраждане на Отечеството“, „Българска левица“, „Движение за социален хуманизъм“ и политически движение „Социалдемократи“.

След обявяването на името на коалицията, Нинова реагира, като обяви пред симпатизанти в Дивотино вчера, че създателят на АБВ Георги Първанов се опитва да се върне в политиката през задния вход, като краде името на собствената си партия, за да помогне на нейния опонент.

Както е известно новото обединение взима ползваното повече от десет години от БСП и няколко малки партии име „Коалиция за България“. С него Георги Първанов спечели президентските избори прз 2001 г., а социалистите – парламентарните избори през 2005 г., когато Сергей Станишев стана премиер.

Името на водената от БСП лява коалиция бе сменено през 2014 г. по инициатива на тогавашния лидер Михаил Миков. Обединението бе преименувано на „БСП Лява България“. После Корнелия Нинова кръсти коалицията „БСП за България“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Русия и Китай блокираха САЩ

Русия и Китай блокираха инициативата на САЩ за спиране на доставките на гориво за Северна ...

Полицай е загинал при катастрофа с мотоциклет в Перник

Полицейски служител е загинал при катастрофа с мотоциклет в Перник, съобщи БНР. Инцидентът е станал ...

Гръцки внос сваля цената на кюстендилските череши

Огромен внос на череши от Гърция нанася щети на българските производители, оплакаха се те пред ...

България утре: една празна страна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Анализ ...

Банският едва събра прелестите на Тита

Поп изпълнителката Тита най-накрая показа огромния си бюст и даде повод на всичките си фенове ...

Емил Радев от ГЕРБ пак ще е евродепутат

Емил Радев от ГЕРБ ще е евродепутат, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Той беше на ...