Home » България » Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на партийната политическа система в България в изтичащия управленски мандат за първи път левицата няма кмет на областен град и изрази надежда, че това ще е и последният такъв случай, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред медиите в града той подчерта, че сегашното управление по модела на срастване на партия с държава е вредно за обществото и извратено, съобщи Фокус.

Петков коментира и темите в държавата през последните няколко седмици – шпионски скандали, спирането на ефира на Националното радио за първи път в историята с думите: „…Последните два три месеца, премиерът жив да го ожалиш. От едната страна шпиони – и трябва да кажа с покруса, че нито един от шпионите не е в ареста или в съда. Това е углавно престъпление и прокуратурата, и съда пуснаха баш шпионина да се вре по студията и да шпионира, да черпи информация и да докладва. От другата страна – саботьори в радиото. Това е речниковият състав на Вълко Червенков, не разбирам. Той се занимаваше с разкриване на шпионски групи и ликвидиране на саботьорски групи…“.
Председателят на ПП АБВ коментира и случилото се около затворника Будимир Куйович и последвалите оставки на началника на Софийския затвор Десислав Трайков. Той намекна за зависимост между Трайков и държавното ръководство. „…Питам ясно Борисов – какво правим с ръководството на Софийския затвор и със затворниците. Да каже ясно – имат ли общ бизнес, в какво им е бизнеса. Защо ръководството не може без Деската? Аз знам защо затворниците не могат без Деската, имам предвид, само някой, по-първите. Но защо Борисов не може без Деската? Да излезе и да каже. Тези неща потъват и нашите сънародници трябва да знаят за какво гласуват. Защото съм на път да мисля, че когато гласуваш за Борисов, получаваш Деската“, заяви той.

Петков призова министър-председателя да опровергае това твърдение. „…Да излезе да каже, че не е така – лесничко е. Можем без Деската – уволняваме го. Или не можем без Деската Да излезе някой ѝ да каже – Румене, не си прав, ще се извиня веднага. Но не казват. За обсъжданите „мокри“ поръчки ‚ в тази институции ще питам друг път, ако ми стигне времето…“, посочи той.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

БСП поиска оставката на културния министър Боил Банов

БСП поиска оставката на Боил Банов. Това стана ясно по време на брифинг на БСП ...

Русия загърбва долара и се насочва към еврото

Русия планира да намали дела на долара в своя Национален фонд за благосъстояние, чийто размер ...

Извадиха над 1 кг тумор от мозъка на мъж в София

Тумор с тегло над 1 килограм беше отстранен от мозъка на 41-годишен пациент. До момента ...

Лозан Панов: Длъжни сме да инициираме нова процедура за главен прокурор

Председателят на ВКС Лозан Панов е убеден че ВСС е длъжен да инициира нова процедура ...

Манолова: За кого е шунката от бюджета?

В бюджет 2020, наречен „пица с малко шунка“, питам аз за кого е шунката? Така ...

Пловдивчанин пусна ръка на полицайка и псува наред

Пловдивчанин бе глобен със 100 лева по указа за дребно хулиганство след скандал в Трето ...