Home » България » Росен Желязков: Няма лобизъм при сервизите за МПС

Росен Желязков: Няма лобизъм при сервизите за МПС

Няма да допусна увеличаване на административната тежест и спекулации за лобизъм при регулирането на сервизната дейност и регистрацията на МПС. Това обяви пред медии министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, по повод предложените за обществено обсъждане текстове, регламентиращи дейността на автосервизите и първоначалната регистрация на МПС.

„Правителството и аз като министър не сме се ангажирали с приемането на окончателни текстове на предложението за промени при регистрацията на пътни превозни средства и сервизната дейност. Редно е когато се публикува законопроект, да се изчака обществено обсъждане, да се чуе мнението на всички заинтересовани страни, да се разгледат различните предложения и след като бъде внесен в Министерския съвет да се коментира в детайли. Всякакви спекулации, които се правят по отношение на текстовете, преди правителството да се ангажира с тях, са изключително произволни“, заяви министър Росен Желязков.

Той подчерта, че 25 организации от неправителствения сектор, са подписали Меморандум, с който декларират стремеж да обединят усилията за създаване на условия за устойчиво развитие на безопасен и екологосъобразен автомобилен парк в България. „Ние искаме да имаме ефективен контрол при регистрацията, идентификацията и техническото състояние на превозните средства, както и да облекчим гражданите при продажбата и покупката на моторни превозни средства“, категоричен бе Росен Желязков.

Министърът се ангажира, след приключването на ваканцията на НС да запознае подробно Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения с резултатите от обществените консултации. „Приемам изцяло в духа на общественото консултиране, изразеното днес мнение на БСП, по отношение на законопроекта и ще бъде взето внимателно предвид“, допълни Желязков.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...

Спалети се отдалечава от Милан

Все по-малка изглежда вероятността бившият треньор на Интер Лучано Спалети да застане начело на градския ...