Home » Технологии » Робот зарежда машини за производство на мебели

Робот зарежда машини за производство на мебели

Робот зарежда машини за производство на мебели. Демонстрации на живо и последните тенденции в мебелната индустрия. Всичко това ще видят посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март, съобщават организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.

В международните изложения, посветени на мебелната индустрия, през тази година се включват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Представяйки повече от 450 световни бранда, те ще запознават присъстващите с машините и материалите за мебелно производство, обзавеждането и дизайна. Организаторите споделят, че през тази година е засилен интересът по програмата Hosted buyers, по чиято линия изложенията ще посетят представители на 19 държави от Европа и Азия, сред които – Израел, Оман, Катар. „Това е възможност българският бизнес да направи нови успешни партньорства“, коментират участиници.

На ТЕХНОМЕБЕЛ роботът на немския гигант KUKA ще зарежда кантираща машина за мебели. Роботизирано решение оптимизира работните процеси, намалява възможността от човешки грешки и облекчава дейността на операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден.След приключване на процесите по кантиране детайлът се обработва от пробивна машина HOMAG. Системите ще заработят в синхрон по време на изложението, доказвайки, че е възможно зареждане на компоненти – не предварително обработени, етикетирани и подредени.Единственото, което операторите трябва да направят, е да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Технологиите осигуряват безгранична креативност

Времето е най-важният ресурс в съвременното производство. То е и в основата на концепцията при разработването на CNC машините от серията FORMAT 4. Новият модел е универсална машина, насочена към инивидуализирането на производствените процеси. Притежава 5-осна технология, която гарантира реализиране на креативни идеи и намалява инвестиционните и последващите разходи. В дизайна на CNC машините на световния гигант ATOMIC от серията FORMAT 4, производителите ще открият съчетание от динамика, мощност и висок клас технологии. Серията е разработенa за по-малки работни помещения.

В серия FORMAT 4 е включена и машина за пробиване и фрезоване, при която всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно. Пакеторазкройващ циркуляр Kappa automatic позволява възможно най-бързо рязане. Модулно програмираната оптимизация на рязане с баркод етикетиране гарантира висока сигурност за последваща обработка. Отчитайки значението на разходите за енергия при производството, модели от серията включват пакет “Зелена линия” с контролираното директно управление на двигателите, намаляващо консумацията на енергия с до 30%.

Изложението ще бъде място и за демонстриране на иновативна прахосмукачка, управляваначрез Bluetooth. Акумулаторните батерии комуникират с мобилната прахосмукачка и я стартират автоматично. Технологиите присъстват и при материалите на XXI в.! Доказателство ще бъде меката мебел с easy to clean технологии – с висока устойчивост на драскане.

Изложение ТЕХНОМЕБЕЛ ще се превърне в платформа за представяне на технологиите и тенденциите при най-новите декори на плочи, плотове, плоскости, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители. Вниманието на присъстващите ще привлекат и интелигентни клапващи системи, лесни за инсталиране и почти невидими електромеханични ключалки, заменящи механичните заключващи системи.

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“ и да разберат кои ще бъдат носители на наградите през тази година. Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

От Континвест пред ФАКТИ: Създава се излишно напрежение сред софиянци

Пречистването на питейната вода на София е тема с обществено значение. Поради това ФАКТИ следи ...

Сашо Ангелов: Левски дължи пари на Божинов

В България Валери Божинов ще играе вече само за Ботев (Враца). Това разкри в интервю ...

Лисица се заклещи на прозорец в Монтана

Неочакван и неканен гост изненада жителите на блок на булевард „Александър Стамболийски“ в Монтана в ...

Иран: Европа има малко време

Европа има малко време да спаси международното ядрено споразумение с Иран след изтеглянето на САЩ ...

Евростат: Рязък ръст на заплатите в България

През първото тримесечие на 2019-а темпото на растеж на заплатите в еврозоната се подобри слабо ...

От Гърция: Санкции за Турция

Опозицията в Гърция настоя за санкции срещу Турция, съобщи Катимерини. В момента има голям спор ...