Home » Технологии » Робот зарежда машини за производство на мебели

Робот зарежда машини за производство на мебели

Робот зарежда машини за производство на мебели. Демонстрации на живо и последните тенденции в мебелната индустрия. Всичко това ще видят посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март, съобщават организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.

В международните изложения, посветени на мебелната индустрия, през тази година се включват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Представяйки повече от 450 световни бранда, те ще запознават присъстващите с машините и материалите за мебелно производство, обзавеждането и дизайна. Организаторите споделят, че през тази година е засилен интересът по програмата Hosted buyers, по чиято линия изложенията ще посетят представители на 19 държави от Европа и Азия, сред които – Израел, Оман, Катар. „Това е възможност българският бизнес да направи нови успешни партньорства“, коментират участиници.

На ТЕХНОМЕБЕЛ роботът на немския гигант KUKA ще зарежда кантираща машина за мебели. Роботизирано решение оптимизира работните процеси, намалява възможността от човешки грешки и облекчава дейността на операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден.След приключване на процесите по кантиране детайлът се обработва от пробивна машина HOMAG. Системите ще заработят в синхрон по време на изложението, доказвайки, че е възможно зареждане на компоненти – не предварително обработени, етикетирани и подредени.Единственото, което операторите трябва да направят, е да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Технологиите осигуряват безгранична креативност

Времето е най-важният ресурс в съвременното производство. То е и в основата на концепцията при разработването на CNC машините от серията FORMAT 4. Новият модел е универсална машина, насочена към инивидуализирането на производствените процеси. Притежава 5-осна технология, която гарантира реализиране на креативни идеи и намалява инвестиционните и последващите разходи. В дизайна на CNC машините на световния гигант ATOMIC от серията FORMAT 4, производителите ще открият съчетание от динамика, мощност и висок клас технологии. Серията е разработенa за по-малки работни помещения.

В серия FORMAT 4 е включена и машина за пробиване и фрезоване, при която всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно. Пакеторазкройващ циркуляр Kappa automatic позволява възможно най-бързо рязане. Модулно програмираната оптимизация на рязане с баркод етикетиране гарантира висока сигурност за последваща обработка. Отчитайки значението на разходите за енергия при производството, модели от серията включват пакет “Зелена линия” с контролираното директно управление на двигателите, намаляващо консумацията на енергия с до 30%.

Изложението ще бъде място и за демонстриране на иновативна прахосмукачка, управляваначрез Bluetooth. Акумулаторните батерии комуникират с мобилната прахосмукачка и я стартират автоматично. Технологиите присъстват и при материалите на XXI в.! Доказателство ще бъде меката мебел с easy to clean технологии – с висока устойчивост на драскане.

Изложение ТЕХНОМЕБЕЛ ще се превърне в платформа за представяне на технологиите и тенденциите при най-новите декори на плочи, плотове, плоскости, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители. Вниманието на присъстващите ще привлекат и интелигентни клапващи системи, лесни за инсталиране и почти невидими електромеханични ключалки, заменящи механичните заключващи системи.

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“ и да разберат кои ще бъдат носители на наградите през тази година. Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...

Младен Маринов с коментар за къщите на Йончева и разкритите убийства

Не знам подробности за къщите за гости на Елена Йончева, но щом ВКП ни е ...