Home » Любопитно » Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия д-р Гуидо Маронати бе в България, за да представи една от най-новите технологии, промотирани на събитието – най-новия вариант на конците Aptos.

Той е на световния пазар от февруари 2019 г., а вече се използва и у нас. Маронати е експерт обучител и провежда обучения в целия свят, в България такова се състоя в МБАЛ „Св. София“. Той представи трето поколение конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина.

Д-р Гуидо Маронати работи в Милано, първо е работил като общ хирург, но по-късно се влюбил в прецизността на пластичната хирургия. Практиката му започва през 2001 г. от обществена болница. Сега работи изцяло в частния сектор в три направление: естетична хирургия, естетична медицина и лазерна медицина. През 2008 г. започва да работи с мезоконци. Единствените тогава са американски. През 2013 г. изпробва конците Aptos и оттогава работи само с тях. Те са създадени от грузинеца Марлен Сулуманидзе, от когото Маронати лично се е учил.

Д-р Гуидо Маронати даде интервю специално за ФАКТИ:

В какви случаи могат да се прилагат мезоконците?

На конците трябва да гледаме като на комбинация от подхода на естетичната медицина и естетичната хирургия. Предлагаме ги най-вече на тези, които искат естетична намеса, но се страхуват.

Най-подходящите пациенти са тези, които искат лек лифтинг и биоревитализация, която се постига от съдържащата се хиалуронова киселина.

Могат ли конците във всеки случай да са алтернатива на инвазивните процедури?

Когато искаме да използваме неинвазивна техника конците са най-добрият вариант. Нека Ви кажа последователността: най-добър ефект се постига с хирургия, на второ място са мезоконците и накрая микроултразвук, но при него ефектът не е толкова добър.

Преди да дойдете в България, Вие бяхте на Световния конгрес по естетична медицина в Монако. Какви са последните тенденции?

По отношение на класическата естетична хирургия и медицина нови неща не мога да кажа, че има, но по отношение на технологиите – новостите са много. Най-вече при лазерните процедури и „меките“ такива – като мезоконците.

За 18 г. как се промениха предпочитанията на пациентите?

Когато започвах практиката си почти нямах мъже пациенти. На един мъж се падаха 100 жени. Сега увеличението на пациенти мъже е 15-20%. Друга разлика е, че в началото правех много сериозни хирургични интервенции, сега хората сякаш повече се плашат и са по-ориентирани към неинвазивни процедури.

Кои са популярните процедури сред мъжете?

Сред техните приоритети са ринопластика (оформяне на носа), липосукция на коремната област, повдигане на клепач и удължаване на пениса.

Коя е най-рисковата процедура?

Най-рискова си остава класическата лифтинг процедура на лице и шия. Причината не е в сложността на извършването й, колкото в това, че на лицето има един фасциален нерв, който, ако бъде засегнат, може да се получи парализа на лицето.

Стават ли по-достъпни естетичните процедури? Все пак и жените без големи финансови възможности искат да изглеждат добре.

Има начини това да се постигне. Преди години бяха само 2-3 компании, които произвеждаха лазери за нашата практика, сега вече са 40-50, дори само това може да намалее цената на процедурата и е начин да се спестят пари. За мен важното е да се подбере сериозен, надежден лекар, който използва надеждни продукти.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Етническа украинка пред ФАКТИ: Украйна има нужда от реформи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. След ...

Ще изгладуваме небостъргачи, избити животни и самолети

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

Паднаха обвиненията за изнасилване срещу Роналдо

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по ...

Кубрат и Андреа се разделили заради тази красавица (СНИМКА)

Най-успешният ни боксьор Кубрат Пулев е пратил в историята дългогодишната си връзка с фолк певицата ...

Кмет на годината за мандат 2015-2019 през септември

Конкурсът „Кмет на годината“ идва през септември. За седма поредна година през есента ще се ...

Албена Вулева захвърли фереджето (СНИМКА)

Заигравките на Албена Вулева с ориенталската мода може би приключиха. Бившата тв водеща бе забелязана ...