Home » България » Рашидов хвали Борисов: Голям политик, голям държавник!

Рашидов хвали Борисов: Голям политик, голям държавник!

Депутатът и председател на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов определи премиера Бойко Борисов като голям политик и голям държавник. „Бойко е уникален случай. Ще остане в историята. Лично аз го познавам от много години. Той порасна много бързо. Стана голям политик, голям държавник“, каза Рашидов в интервю в студиото на БНТ.

Рашидов подчерта, че Борисов има един природен талант – работи на една вълна с хората. „Затова е така обичан от хората, защото го разбират, на една вълна са. Наблюдавал съм го в уникални ситуации. Не искам да го хваля. Но просто съм изненадан колко бързо порасна. Той е историческа личност. Чувам напоследък – път на младостта. Явно той е разумен човек, който ще намери границата като Доган – да подготви нови хора и по един елегантен начин да приеме смяната на поколенията“, заяви Рашидов.

„Доган навреме се отдръпна, но не изпусна колелото. Бойко е разумен човек. Той е до лопатата – той гради, има го. Ние забравихме ли как пътувахме? Сега за 3 часа стигаш до Айтос и ядеш сафрид. Това трябва да се признае“, заяви още Вежди Рашидов.

На въпрос какво става в парламента и дали е по-трудно без Цветан Цветанов, той отговори: „Незаменими хора няма. Аз съм имал проблеми с Цветанов. С него не сме си говорили с години, когато бях министър. В крайна сметка партията е на премиера Борисов – той я изгради, той е лидерът. Все едно чиракът да вземе решение. Хората понякога с любов се женят и в един момент се разделят. Така е в семейството. И партията е едно семейство!“.

Цецо трябваше малко да спре с апартаментите, критикува Рашидов.

„Ние искаме да сме демократи с пазарна икономика, но живеем като комунисти. Някой ти казва – за колко да си вземеш панталони или къща. Ами пазарът го казва, не – те ще ми кажат. Това със сигурност ядоса донякъде премиера. Но Цветанов беше организиран човек. Не може до вчера да го е имало и всички да са били сервилни, а днес – все едно не съществува. Разбира се, не бих се месил в партията, но не мога ли да стисна ръката на човек, с когото сме работили години наред“.

Ние не можем да децентрализираме естетиката на градската среда. Всичките скулптури сме ги турили на 5 дка централна площ – 27, изброил съм ги. Това е лудост. Паметникът се прави, за да децентрализира. Паметникът – на едно място, шадраванът – на друго. И всеки квартал има свой облик, каза Рашидов. Той даде пример с Берлин, където всеки квартал има свой облик.

Вежди Рашидов отбеляза, че е инициирал въвеждането на големи глоби за вандалите, съсипващи и драскащи паметници.

„Паметник идва от „памет“! Който драска паметници е престъпник! Законът изрично казва – има неприкосновеност да държавната и частната собственост. Въпросът е друг. Много са драстични законите в Европа. Не защото и там няма проблеми, но не са като при нас. Нашето е разграден двор, безнаказаност. Имаме едно богатство и едно леке ще го съсипе! Трябва да си толкова ниско паднал, без морал… Законите трябва да са драстични“, отбеляза бившият министър на културата.

„В Германия има драконовски мерки за това. Законът трябва да е бич. Ние не спазваме законите. А чрез лостовете на властта това може да се спре. Прилагай закона! Закон не се дискутира, закон се изпълнява“, заяви още Рашидов.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Яжте и не боледувайте: 10 супер храни, които ще засилят имунитета ви

Навън вече върлуват всякакви вируси и настинки. Неминуемо някоя от тях ще застигне и вас. ...

Вучич отива при Путин на фона на скандала

Сръбският президент Александър Вучич заяви в публикувано днес интервю за германския седмичник „Шпигел“, че Белград ...

Коледен базар с много лоши спомени (СНИМКИ)

Източният френски град Страсбург откри известния си коледен базар с желанието да не се поддава ...

Арда надви Витоша в пловдивския дъжд

Отборът на Арда победи с 2:0 Витоша (Бистрица) в първи мач от 17-ия кръг на ...

Орбан: Това е огромен успех за нас

Номинирането на унгарец за бъдещ европейски комисар по разширяването беше приветствано от премиерa Виктор Орбан ...

ЕК проверява VW заради завода в Турция

Европейската комисия е започнала щателна проверка на сделката между Volkswagen и Турция за новия завод ...