Home » България » Протест! В Младост си искат зеленината

Протест! В Младост си искат зеленината

На 16.07.2019 г. се проведе трети протест пред бл. 73, „Младост“ 1 – „Оградата“ – под надслов – „Да довършим започнатото“. Присъстваха над 200 жители на района и гр. София, трима общински съветници и поддръжници на „Обединена София“.

За съжаление г-жа Фандъкова и арх. Здравков не уважиха поканата ни за участие и не отговориха на въпросите кога ще се реши трайно проблемът и предблоковото пространство ще стане общинска собственост, пишат протестиращите в изявление до медиите.

Отмяната на решението на Общинския съвет за застрояване на терена беше стъпка в правилната посока, но след поставянето на ограда от страна на собственик на имот пред блока стана належаща темата за бързо и окончателно решаване на проблема. Ясно заявихме исканията си : „Зелената площ пред бл. 73 да бъде отредена „за озеленяване“, а собствеността да стане общинска, без огради!, категорични са те.

Ето какво пишат още недоволните жители на бл. 73, бл. 74 и бл. 75:

Приемаме изявленията на собственика на оградения имот, че подкрепя протестиращите и присъства на протеста като подкрепа за нашите искания: да се махне оградата и теренът да се отреди за озеленяване. В този смисъл очакваме незабавно премахване на загражденията от нейна страна и подаване на заявление за изменение на подробния план на имота в тази посока.

Припомняме, че имотът и преди 2003 г. е бил предназначен „за озеленяване“ и искаме отново да стане такъв. Всяка нова сграда тук ще наруши качеството ни живот – като ще причини още замърсяване на въздуха чрез новия поток от коли и изсичането на 50-годишни дървета, които са филтър на вредните газове и прахови частици, ще бъде бетонна преграда пред блоковете, на изключително близко отстояние. Подобно строителство ще отнеме паркоместата на бл. 73 и е в опасна близост до метростанция „Младост 1“, което рискува да доведе до проблеми в конструкцията ѝ.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Звезда от „Тату“ се развежда

Една от двете певици в руското дамско дуо „Тату“ е подала заявление за развод, предаде ...

Какво се случва с Жан-Клод Юнкер?

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер няма да участва в срещата на върха на Г-7 ...

Враца взе заем за нови автобуси

В началото на м.август, „Тролейбусен транспорт Враца“ ЕООД получи финансиране от 2 711 750 лв. ...

Постоянен арест за Мартин Трифонов

Окръжният съд в Сливен определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 21-годишния Мартин ...

Задържаха полицейски инспектор за изнудване и подкуп

На 17 август 2019 г. Софийска градска прокуратура задържа и повдигна обвинение на полицейски районен ...

Скалата се ожени на тайна сватба на Хаваите (СНИМКИ)

Дуейн „Скалата“ Джонсън и дългогодишната му партньорка Лорън Хашиян си казаха „Да“ на красива тайна ...