Home » България » Протест в Гоце Делчев, искат си телевизията и интернета

Протест в Гоце Делчев, искат си телевизията и интернета

Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на телевизионния и интернет сигнал след акцията на ГДБОП в няколко града в Югозападна България. Липсата на интернет затрудни и работата на общината в Бобов дол и администрацията на училищата в Кюстендил, съобщава БНТ.

Спирането на „Кабел САТ-Запад“ блокира почти напълно работата на общинската администрация в Бобов дол.

“Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме кореспонденция, това заяви Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол.

В Кюстендил освен жителите интернет услугите на кабелния оператор ползват и всички училища. В Природо-математическата гимназия са притеснени, че без интернет може да възникне проблем, защото в сградата се намира оценителският център за областта за предстоящото национално външно оценяване на седмокласниците.

Всички изпитни материали пристигат по интернет. Цялата организация е направена така и има много стъпки, които ние в училище да направим, справяме се със ситуацията, но не е приятно, тъй като има и сериозна кореспонденция между институциите, заяви от своя страна Елена Стоилова – временен и.д. директор на ПМГ-Кюстендил.

Недоволните от спирането на телевизията и интернет, потребители в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за незабавно възстановяване на сигнала. От бизнеса в региона казаха, че спирането на интернета от вчера вече им носи и загуби.

Един от протестиращите заяви: “Като търговец ползвам техните услуги. Хората не могат да си плащат по никакъв начин“, а друг попита: “Целият Благоевградски и Кюстендилски окръг са блокирани, къде го има това? Кой ще ни върне парите на нас, които сме ги дали по договор и сме платили. Ще има ли обезщетения“?

Потребителите на единия от кабелните оператори пък признаха, че не получават касови бележки или фактури, когато си плащат сметките, а техническо лице минава по домовете да събира парите.

Асоциацията на кабелните оператори „Клуб 2000“, чийто членове са проверяваните телевизии заяви в декларация, че „акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.

България
Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Войната след войната

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Нито ...

Мъже отново се къпаха в Рилските езера ВИДЕО

Поредното нарушение е извършено в Национален парк „Рила“. Това става ясно от пост в социалната ...

Английските фенове станали жертви на българските расисти

Английските медии разкъсаха родното общество, обобщавайки всички българи под расизма „животни“ и „расисти“ заради изцепките ...

САЩ налагат мита на европейски стоки

Съединените американски щати въвеждат от днес мита на редица стоки от Европейския съюз по силата ...

Почина легенда на българския спорт

Една от легендите на българския спорт и родната лека атлетика Георги Нечев почина вчера на ...

Една от основателките на телевизията, купена от Слави, изригна с тъжен пост

Горещата новина, че Слави Трифонов се е сдобил с телевизия бе потвърдена. Това стана по ...