Home » България » Прокурор Иван Гешев с горещи данни за спецакцията пред ресторантите на Голямата Бирма!
Прокурор Иван Гешев с горещи данни за спецакцията пред ресторантите на Голямата Бирма!
Прокурор Иван Гешев с горещи данни за спецакцията пред ресторантите на Голямата Бирма!

Прокурор Иван Гешев с горещи данни за спецакцията пред ресторантите на Голямата Бирма!

Към момента няма задържани лица. Хората, които са установени на място, присъстват. Няма да посоча имена кои хора са на мястото. Има вариант някои от тях да бъдат задържани за 24 часа, това ще стане ясно до края на деня. В ресторанта не присъстват собствениците на ресторанта. Това заяви на извънреден брифинг зам.- главният прокурор и ръководител на Спецпрокуратурата Иван Гешев по повод акцията пред ресторантите, собственост на близки на Георги Станоев – Бирмата.

„В момента трима са наблюдаващите прокурори по досъдебно производство. То е изпратено във вторник от колегите в Пловдив. Събрани са доказателства, че е налице организирана престъпна група. Координирахме се със спецпрокуратурата. От вторник започнахме да събираме доказателства за по-високите ешалони на престъпната група, преди това имаше подробности само са шофьори и работници. От сутринта има претърсвания и обиски на домашни адреси, офиси и ресторанти“, каза още Гешев.

Тези хора са били собственици на фабриките, те са организирали производството и са получавали финансовия ресурс, от фабриката в Карнобат – той е около 7 милиона. Ние сме малка държава – всеки бизнес познава съответните хора, които го практикуват. Хората, които могат да осигурят машини, са 10-15 човека. В момента могат да си направиш незаконна фабрика в която и да е страна, докато не се забрани. Официална връзка с акцията срещу господин Стайков не е намерена, съобщи още зам. главният прокурор. По-нататъшните действия зависят от приключването на акцията днес. Според доказателствата, колегите от МВР-Пловдив са добили информация за пране на пари, съответно се е сигнализирала и окръжната прокуратура. В резултат на работата им предприехме действия, каза още Гешев.

Той допълни, че не са намерени цигари при обиските, над 21 адреса се проверяват. Специализираната прокуратура извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари. Действията на Специализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Пловдив, предвид събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група. По-рано съобщихме, че спецчасти са извели Евлоги Станоев – Бирмата от заведението му в София, като трима-четирима тежковъоръжени конвоираха бизнесмена до черен автомобил. Спецпрокуратурата и Жандармерия са затворили и претърсват сръбския ресторант „Бест”, бивш „Кошарите”.

„В момента трима са наблюдаващите прокурори по досъдебно производство. То е изпратено във вторник от колегите в Пловдив. Събрани са
доказателства, че е налице организирана престъпна група. Координирахме се със спецпрокуратурата. От вторник започнахме да събираме доказателства за по-високите ешалони на престъпната група, преди това имаше подробности само са шофьори и работници. От сутринта има претърсвания и обиски на домашни адреси, офиси и ресторанти“, каза още Гешев.

Тези хора са били собственици на фабриките, те са организирали производството и са получавали финансовия ресурс, от фабриката в Карнобат – той е около 7 милиона. Ние сме малка държава – всеки бизнес познава съответните хора, които го практикуват. Хората, които могат да осигурят машини, са 10-15 човека. В момента могат да си направиш незаконна фабрика в която и да е страна, докато не се забрани. Официална връзка с акцията срещу
господин Стайков не е намерена, съобщи още зам. главният прокурор.

По-нататъшните действия зависят от приключването на акцията днес. Според доказателствата, колегите от МВР-Пловдив са добили информация за пране на пари, съответно се е сигнализирала и окръжната прокуратура. В резултат на работата им предприехме действия, каза още Гешев.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар