Home » България » Прокуратурата взе важно решение по мистериозния случай със скелета в смолянски хотел
Прокуратурата взе важно решение по мистериозния случай със скелета в смолянски хотел
Прокуратурата взе важно решение по мистериозния случай със скелета в смолянски хотел

Прокуратурата взе важно решение по мистериозния случай със скелета в смолянски хотел

Прокуратурата в Смолян сложи точка на случая „Скелет в хотела”. Разследването на едно от най-мистериозните убийства в България приключва без обвиняем, 27 години след извършване на деянието. Въпреки изтеклата давност, разследващите направиха всичко възможно да се разплете зверското деяние, пише 24rodopi.com.

Оказа се, че много от свидетелите не са вече между живите, разпитани бяха около 15 души от близкото обкръжение на жертвата Росица Димова, но въпреки усилията пътят към разплитането на убийството се оказа блокиран от… 27 години.

Предстои делото официално да бъде прекратено, съобщават от държавното обвинение.

„Най-голямото ни желание бе да приключим случая с обвиняем. Но са минали 27 години от извършване на деянието и това затрудни изключително много разследването. По онова време хотелът е бил в своя апогей. Бил е пълен с почиващи, числеността на персонала е била много голяма. За съжаление голяма част от хората вече не са между живите”, коментира наблюдаващият прокурор по случая Станчо Станчев.

Припомняме, че две бяха основните версии, по които се работеше по случая. ДНК експертизите пък доказаха, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 27 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.
Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово.

31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.

Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта на аспирацията при ремонт на известния хотел в Смолян. Росица е нямала никаква връзка с хотела. Няма данни по онова време да е работила. Без отговор ще остане и въпросът защо и с кого жената е била в хотела.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар