Home » България » Прокуратурата погва Порожанов

Прокуратурата погва Порожанов

Прокуратурата проверява министъра на земеделието Румен Порожанов, съобщиха от държавното обвинение.

Измамите при къщите за гости се проверяват от прокуратурата съвместно с МВР и целта е да се установят именно нарушенията в работата на министъра и фонд „Земеделие”.

Порожанов ще бъде проверяван и като шеф на фонда. Тази позиция той заемаше преди да оглави министерството, пише epicenter.bg.

Проверките на къщите за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), нито с Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Това съобщи пресцентърът на прокуратурата във връзка с изказване на министъра на земеделието Румен Порожанов по-рано днес пред „Нова телевизия“, че „фонд „Земеделие“ си е свършил работата, след като е разпоредил стопроцентови проверки на къщите за гости“.

От прокуратурата припомнят, че на 23.04.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 г. – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет – изграждане/модернизиране на туристически обекти – жилищни сгради (къщи) за гости.

Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

Припомняме, вчера стана ясно, че Спецпрокуратурата се е заела с измамите с евросредства. Операцията се провежда съвместно с полицията и ДАНС на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

30 години по-късно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

От АПИ: Реалистично е да въведем тол системата до март

Агенция „Пътна инфраструктура“ и Световната банка – консултант на държавната пътна администрация, организират днес форум ...

Москва изгони български дипломат

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе извикан днес в Министерството на ...

Осман Октай: Цацаров си назначи мъжка секретарка за главен прокурор по модела на Доган

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Сотир ...

НАТО в Лондон: Алианс в окото на ураган?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Срещата ...

Разпитват главния архитект на София

Главният архитект на София Здравко Здравков е призован на разпит в спецсъда днес, съобщи NOVA. ...