Home » Крими » Проговориха сексробини от Благоевград

Проговориха сексробини от Благоевград

Сводниците от Кочериново П. М. и К. Г., които бяха арестувани миналата седмица, остават зад решетките, след като вчера тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград потвърди наложените им мерки „задържане под стража“.

Двамата братовчеди са обвинени за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, които предлагали платена любов в квартири и хотели в Благоевград. Повечето от проститутките са непълнолетни, като сред тях са родната и доведената дъщеря на К. Г.

Жените предлагали услугите си в сайтове, както и в няколко профила във фейсбук на Пламен, който се е кръстил „министъра на любовта“, копирайки благоевградския сутеньор Марто Дебелия, който сам се наричаше така.

Според една от сексробините – Л., тя започнала да работи за тях преди две години. Първоначално П. М. й обещал да делят наполовина, но след това взимал всичките пари и ги внасял в банковата сметка на майка си. Дневно тя заработвала по 400-500 лв., като по нейните сметки, откакто се хванала с него, му докарала към 17 000 лв.

Нямало как да се отърве от сводника, тъй като я заплашил, че ако се обади в полицията, ще запали нея и близките й. Той бил плътно до нея, съпровождал я до адресите с автомобил или такси. По този начин работили и другите момичета. Пламен накарал да проституира и жената на братовчед си, като ѝ на нея обещал да делят по равно. Тя извършвала сексуалните услуги в Благоевград – в хотел или квартира, ползвана от нея и двамата сутеньори. Със знанието на баща си проституирала и непълнолетната М., която „докато работела“, бащата бил в съседната стая на наетата квартира.

Тя давала парите на баща си, както и на мащехата си, която също проституирала, сексуслуги предлагала и доведената й сестра. М. се свързвала с клиентите от телефона на баща си, който бил болен, и му трябвали пари и затова станала проститутка. Жените били държани изкъсо от двамата сводници, едно от непълнолетните момичета било заключвано в стаята и когато успяло да избяга, било пребито и изнасилено от двамата, които поискали пълномощно от баща й да я изкарат в Италия. Това твърдят в свидетелските си показания пострадалите жени.

Престъпната схема на двамата сутеньори е разкрита от благоевградските полицаи, които след оперативна информация започнали да ги следят и подслушват телефоните. На 12 април в хотел в една от стаите е установена една от петте проститутки, която имала за клиент черногорски гражданин.

Разследването продължава, издирват се и други пострадали жени, посочи вчера прокурор Ирина Аспарухова, която поиска от окръжните магистрати да оставят в сила наложените от районен съд мерки „задържане под стража”.

Двамата обвиняеми са осъждани, а срещу П. М. имало и друго висящо дело и съществувала опасност да се укрие, тъй като имал три адреса в Кочериново, Дупница, Благоевград и ползвал различни автомобили, които не били на негово име. Освен това можел да извърши и друго престъпление, тъй като имало данни, че е заплашвал със саморазправа една от пострадалите жени.

По искане на защитата до разпит бе допусната жена му, 28- годишната М. К., която обясни, че няма брак с П., но има три деца от него и живеят в Кочериново. Той карал сезонни работници в Гърция да берат череши и праскови по договор, който обаче не беше представен. Според адвоката му Пламен се занимавал и с внос на коли и не познава свидетелката Л., която твърди, че била заплашвана от него.

Като довод за изменение на мярката в „домашен арест“ защитникът изтъкна влошеното здравословно състояние на П., който се оплаквал от болни бъбреци. Адвокатът на другия обвиняем бе лаконичен, като заяви, че според него няма обосновано предположение, че е извършил престъплението. В правото си на лична защита той заяви, че се чувства много зле в ареста, „храчи кръв и пикае кръв“ и трябва да се лекува. П. също заяви, че се нуждае от лекар.

Тримата окръжни съдии потвърдиха определението на Районния съд за задържане и двамата обвиняеми бяха отведени от съдебната охрана в следствения арест.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Нов случай на африканска чума в Югозападна България

Нов случай на африканска чума е регистриран в Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“. Това съобщи директорът ...

Тръмп и Ким отново ще преговарят?

САЩ са готови да възобновят преките си работни дискусии със Северна Корея за ядрената ѝ ...

„Взгляд“: Русия дава на българската икономика шанс за оцеляване

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. „Росатом“ ...

Най-богатият човек в Хонг Конг инвестира в кръчми

Състоянието на най-богатото семейство в Хонг Конг е от търговията с недвижими имоти. То е ...

Чорбаджийски официално е част от Стяуа

ЦСКА официално преотстъпи Божидар Чорбаджийски на ФКСБ. Това обявиха „червените“ на своя сайт, като допълват, ...

Родният Северозапад взима най-много жертви на пътя в ЕС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Регионът ...