Home » България » Превозвачите на протест. Борисов; Писах на 6 премиери

Превозвачите на протест. Борисов; Писах на 6 премиери

Стотици превозвачи излизат на протест в Страсбург в деня, в който Европарламентът гласува пакетa „Мобилност”, предложен от френския президент Еманюел Макрон.

Исканията им ще бъдат подкрепени и в София. У нас протестиращите ще се съберат пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, откъдето ще тръгнат към представителството на ЕП на ул. „Г. С. Раковски”. Очаква се протестът да доведе до сериозни затруднения за трафика в центъра на столицата.

В понеделник само два гласа не стигнаха, за да бъде спрян план „Макрон”. Трима български депутати пропуснаха гласуването. Страната ни настояваше гласуването по спорните мерки в пакета да бъде оставено за новия състав на ЕП, който ще бъде избран през май.

Междувременно премиерът Борисов заяви, че е писал на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия, както и на лидерите на партии от ЕНП от тези държави, с молба да подкрепят усилията на българските евродепутати за удължаване на срока за дебати и изработване на едни по-балансирани и справедливи мерки по пакета „Мобилност“.

„Благодаря на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, с когото разговарях миналата седмица по темата, че взе предвид аргументите срещу настоящите текстове, които му изложиха и евродепутатите от България, Унгария, Полша, Латвия и Литва. Таяни обяви, че има правна неяснота, след като 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия“, написа Борисов във фейсбук.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Всички са луди по гения Леонардо

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, ...

Голяма победа за Борис Джонсън

Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей, спечели най-много гласове на днешния ...

Германия и Украйна не могат да се разберат за руския газ

Позициите на Украйна и Германия по въпроса за „Северен поток-2“ са противоположни, но Киев е ...

Експерт за трагедията в Чешнегирово: Не са приложени мерките за безопасност

„Очевидно е, че мерките за безопасност не са приложени. Така разбирам аз, тъй като парашутът ...

Американската армия дава още $250 милиона на Украйна

Пентагонът обяви, че е одобрил военна помощ на стойност 250 милиона долара за подпомагане на ...

Как един украински олигарх надхитри Брюксел

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. С ...