Home » България » Правят филм за бягството на Пелов и Колев от затвора

Правят филм за бягството на Пелов и Колев от затвора

„Заедно без теб” – това е заглавието на късометражния филм, който разказва за бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор. Филмът е черно-бял и представя своята версия за безследно изчезналия Радослав Колев.

Сензацията от новините за бягството от затвора на Пелов и Колев се превърна във филм. Филм по действителен случай, но с оригинален сценарий.

Новината за бягството на двамата затворници заварва режисьора на лентата Димитрис Георгиев вкъщи. Разбира я от новините. „Но когато свърши, Пелов беше убит, а Колев изчезна, това събуди моето любопитство и прекарах една нощ в гледане на всички видеа и интервюта и тогава разбрах, че тук се крие филм”, коментира той пред Нова тв.

В реалния живот охранителните камери на Централния Софийски затвор запечатват стъпка по стъпка действията на рецидивистите. След 10 надзиратели, които не реагират, с метла в ръка чистачка гони бегълците.

А дали във филма роля има смелата чистачка, не издаваме до последно. В лентата разбираме предисторията и вероятната развръзка – каква е съдбата на Радослав Колев, от когото няма и следа до днес.

Реалност и художествена измислица се преплитат, а истината е някъде там. Дали Колев е убит, дали е жив, защо бягат заедно с Пелов, кой дава оръжие на престъпници зад решетките и защо никой не ги спира?

Стоян Дойчев изиграва убиеца Радослав – смел, хладнокръвен и безпощаден. Образ, който се запечатва завинаги в съзнанието на единствения оцелял. Колев удрял жертвите си с чук. Ексклузивна сцена от филма “Заедно без теб” напомня за чука и местопрестъплението. Режисьорът избира Димитър Иванов да изиграе хладнокръвния Владимир Пелов. Комедиен актьор в ролята на убиец-психопат. „Носеше психопатско излъчване. Беше много забавно, защото той играе психопат, говори малко и в момента, в който се каже СТОП – започва смях”, коментира Димитрис Георгиев.

Филмът търси отговори и по-далеч – каква е психиката на човека, превърнал се в престъпник. Дали е осъден без вина и заради това човек търси справедливост като бяга от затвора.За създаването на сценария екипът се среща с разследващи, психолози, адвокати и близки на избягалите престъпници. Но не снимат в истинския затвор.

Във филма място за празни приказки няма. Дори един поглед казва много повече от хиляди думи. Премиерата на филма “Заедно без теб” ще бъде скоро. А отвъд киното истината ще остане някъде там. Отвъд новините, бягството, разследването и изчезналия без следа убиец.

Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Предложеният от Венци Стефанов за нов шеф на БФС обясни намеренията си

Спряганият за президент на БФС Веселин Балевски даде ексклузивно интервю пред БЛИЦ. Бизнесменът, който няколко ...

Меси е най-желаният съотборник за Пеле

Легендата на световния футбол Пеле даде обширно интервю пред “Гадзета дело спорт” по повод 50-годишнината ...

Телевизията на Слави била лоша?!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Телевизията ...

Протести за и против Гешев пак блокираха София

Висшият съдебен съвет (ВСС) прегласува днес кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Както и ...

Ботев (Пд) бие шута на почти всички чужденци

Ботев Пловдив възнамерява да отпрати почти всички чужденци в отбора. Пловдивчани предпочитат българи в редиците ...

Експремиерът Георги Атанасов: Каква опозиция преди 10 ноември?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. 30 ...