Home » Свободна зона » Правите тези 8 грешки, докато сте вкъщи, а те водят до рак и ви убиват!
Правите тези 8 грешки, докато сте вкъщи, а те водят до рак и ви убиват!
Правите тези 8 грешки, докато сте вкъщи, а те водят до рак и ви убиват!

Правите тези 8 грешки, докато сте вкъщи, а те водят до рак и ви убиват!

Всеки от нас се опитва да пази чисто, така че да не се срамува, ако изневиделица дойдат гости. Има 8 грешки, които обаче често допускаме, а те са истински убиец на доброто здраве. Важно е да ги знаем и да ги променим, ако не искаме да си докараме страшни главоболия. Ето кои са те:

Рядка смяна на гъбите за миене на чинии

Сигурни сме, че ежедневно във всяка кухня има по няколко чинии и чаши за измиване. Естествено, за да се справите с тях ви трябва гъбка и повечко топла вода. Е, хубаво е обаче да сменяте тази гъба веднъж месечно. Тя е на-мръсното нещо в дма ви и върху нея живеят стотици микроби. Те могат да причинят чревна инфекция.

Не миете дистанционното

На малцина им идва на ум, че е редно да дезинфекцират дистанционното на телевизора. Това трябва обаче да се прави непременно, защото върху него се натрупват огромен брой микроби и бактерии. Това обикновено е един от най-мръсните елементи в къщата, заедно с мобилния ви телефон, върху който има повече микроби, отколкото на ръба на тоалетната чиния. Предпазете себе си и близките си от инфекциозни заболявания, като например поставите дистанционното в пликче или всяка седмица го минавате със салфетки за дезинфекция.

Не миете кафеварката всеки ден

В много къщи има машини за кафе, но много малко хора полагат нужните грижи за тпх. Ако не се измие каничката, в която е приготвена напитката, то вие рискувате здравето си. Върху стените й се формира плесен, която разваля вкуса на кафето. Мийте целият уред или поне каничката, след всяка употреба!

Прекалено много омекотител по време на пране

Всеки обича дрехите му да са меки и приятни за пане. Понякога обаче някои домакини прекаляват с препаратите и в резултат на това се появяват мазни петна върху дрехите. Силните аромати освен това, могат да причинят алергии и дразнене на някои лигавици. Добре е да изливате точно толкова, колкото е упоменато на етикета.

Измивате месото

Според учени, това е абсолютно ненужно, даже обратното. При миенето под струята, може различни пръски с бактерии да попаднат къде ли не и после по един или друг начин да бъдат погълнати. Няма нужда да миете месото. Просто го консумирайте възможно най-бързо, след като сте го купили. Не забравяйте да източите първия бульон.

Държите кухненските си кърпи с години

Те може наистина да изглеждат много добре и да се грижите за тях внимателно, но това не значи, че трябва да ги използвате, докато не се скъсат. След няколко месеца, каквото и да правите, те просто не могат наистина да бъдат добре изчистени и са истинска бомба с бактерии. Добре е да купувате нови кърпи на всеки 3 месеца.

Загрявате храната в пластмасови съдове

От една страна това е много удобно, особено като бързото. Някои пластмаси обаче изпускат опасни вещества за здравето ви. Те се натрупват в организма и могат да доведат до най-различни заболявания. Гледайте винаги да имате под ръка нормална чиния, в която да можете да пресипете храната си, за да я стоплите в микровълновата.

Изрязвате мухлясалото от хляба

Да, наистина не е редно хлябът да бъде изхвърлян. Когато върху него обаче има мухъл, повечето от нас опитват просто да го изрежат. Това обаче не е правилно. В същност дори и само част от хляба да има зелени петна, то вярвайте ни, мухълът вече се е разпрострял навсякъде по продукта. Най-добре е да го изхвърлите и да не го консумирате, защото това наистина не е полезно за здравето ви, защото микотоксините на мухъла могат да причинят алергии или някои онкологични заболявания./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Баба Станка взе бизнеса на сина си Миню Стайков

90-годишната жена тихомълком е придобила бизнеса с алкохол на арестуваният олигарх Миню Стайков, показа проверка ...

Жоро Шопа е задържан в Испания

49-годишният Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, е бил задържан днес в къщата си в ...

Николай Банев остава в ареста

Бизнесменът Николай Банев остава в ареста, реши съдът. Апелативният специализиран наказателен съд разгледа искането на ...

Николай Банев пак опита да излезе на свобода

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа искането на бизнесмена Николай Банев да бъде пуснат от ...

Мафията забогатява на гърба на мигрантите

Фалшиви благотворителни организации, свързани с италианската мафия Ндрангета, са присвоили милиони евро от обществени фондове, ...

Огромна опасност грози Веселин Маринов

Сериозна заплаха грози Веселин Маринов, след като се оказа, че ще попадне насред сериозно разследване ...