Home » Любопитно » Появи се вулгарно ВИДЕО на Алла Пугачова, забранено в СССР

Появи се вулгарно ВИДЕО на Алла Пугачова, забранено в СССР

В навечерието на седемдесетата годишнина на руската естрадна прима Алла Пугачова, в YouTube канала на Руския държавен фонд за радио и телевизия — „Гостелерадиофонда России“ (Государственный фонд телевизионных и радиопрограмм) беше публикуван видеоклип на певицата, забранен за излъчване в страната, пише в. „Росийска газета“.

Сюрреалистичният клип към песента „Айсберг“, заснет през 1984 г., става легендарен, след като е забранен за по-нататъшно излъчване веднага след премиерата му по ленинградската телевизия. Причината за това са кадри, определени от тогавашната власт като „вулгарни и неприлични“.

Във видеото, снимано в Сочи, Пугачова, облечена в скъпо кожено палто, се вози на шейна и от време на време се завърта така, че ляга по гръб. Именно в тези нейни движения и пози, властите откриват фриволно и вулгарно поведение, което е недопустимо да се излъчва в национален ефир. Така, на клипа е наложено вето.

Появи се

След известно време — според всички „градски легенди“ — „Айсберг“ се връща в ефир „по заповед от горе“. Мнозина предполагат, че за „амнистията“ на видеото е помогнало скъпото палто от лисичи кожи, което Пугачова носи.

Всъщност, този официален клип към песента „Айсберг“ винаги е бил достъпен, но нелегално. Разпространяваното копие обаче, е с много лошо качество, защото е записвано от телевизор.
Сега, 35 години след премиерата на забраненото видео, Руският държавен фонд за радио и телевизия най-сетне вади от архива оригиналната лента, за да я покаже с добро качество на публиката.

Певицата ще отбележи своята 70-годишнината на 15 април.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Велики четвъртък: Целувката на Юда

Всяка година през Страстната седмица слушаме откъси от Евангелието за последните дни от земния живот ...

Каква полза имаме от успели, млади и интелигентни негодници?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Регистрацията ...

Памела Андерсън скочи на даренията за „Нотр Дам“

Актрисата Памела Андерсън, която сега живее във Франция, разкритикува „милиардерите” за щедрите дарения за възстановяването ...

Исторически момент: Путин се срещна с Ким Чен-ун

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун провеждат историческа среща в руския град ...

25 април 1792 г. Ражда се Марсилезата

На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил съчинява музиката и текста на ...

Напрежението расте! САЩ обвиниха Русия в провокация

Държавният департамент на Съединените американски щати определи като провокация решението на Русия да опрости правилата ...