Home » Свят » Потресаващи данни за трагедията в Москва

Потресаващи данни за трагедията в Москва

Неотдавнашната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет „Сухой Суперджет 100“ на летище „Шереметиево“ е резултат от плачевното състояние на руската авиационна индустрия, липсата на квалификация на пилотите и остарелите правила за безопасност, обяви главният прокурор на Русия Юрий Чайка, предаде БГНЕС.

От 2017 година 550 пилоти от гражданската авиация на Русия са били освободени от длъжност, а 160 летателни лиценза в цялата страната са били анулирани след извършени инспекции, заяви пред депутати в Държавната дума Чайка.

„Проблемът с качеството на обучението на пилотите все още остава належащ“, предупреди главният прокурор. Много от авиотренировъчните центрове нямат достатъчно добре обучени инструктори и техника, за да работят ефективно. Два подобни центъра не са могли да обучават достатъчно добре пилоти и са били закрити. Регистрирани са и случаи, при които пилоти са летели без да са завършили необходимия курс на обучение, категоричен е Чайка.

Държавната програма за авиационна безопасност не е била обновявана в Русия от 2008 година и не може да покрие международните изисквания, посочи още главният прокурор на Русия. Никой в правителството не е натоварен със задачата да наблюдава тази програма и как тя се изпълнява, стана ясно от думите му Чайка остро разкритикува Министерството на транспорта на Русия за продължаващата невъзможност да изготви и приеме необходимите законови актове за сертифицирането на самолетите, за техните производители и за обучението на летателния персонал.

Главната прокуратура на Русия е установила, че над 400 търговски самолети са били модифицирани от превозвачите без да е извършено каквото и да било проучване или да има налични сертификати за промените. Това е станало възможно благодарение на Федералната авиотранспортна агенция

„Росавиация“, която често е доста бюрократична и бавна при прилагането на регулациите при работата на авиопревозвачите, посочва Юри Чайка.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бойко Борисов: Интриганти изритаха шефа на НСО

Премиерът Бойко Борисов още повече засили съмненията около оставката на шефа на Националната служба за ...

В Германия издирват красива българска ученичка

Вече повече от седмица няма никаква информация за това къде се намира българската ученичка Йелиз. ...

Американският шпионин остава зад решетките в Москва

Съд в Москва удължи днес до декември срока на предварителния арест на американеца Пол Уилан, ...

Новата стара стратегия на САЩ за завладяване на Русия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Новата ...

Борисов: Защо ни е ресор Земеделие, там парите са разпределени ясно

Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Това заяви премиерът Бойко ...

Меркел все още води колоната в Германия

Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) сред избирателите е нараснала с два пункта за последната ...