Home » Здраве » Постоянно ви се хапва нещо сладичко? Вижте какво може да означава това
Постоянно ви се хапва нещо сладичко? Вижте какво може да означава това
Постоянно ви се хапва нещо сладичко? Вижте какво може да означава това

Постоянно ви се хапва нещо сладичко? Вижте какво може да означава това

За много хора битката със захарта може да бъде особено жестока. Гладът за нещо захарно идва в ранния следобед, веднага след ставане от сън, след всяко хранене, в средата на тренировка – или най-лошото през нощта. В свят, в който сме заградени отвсякъде със захар, е много лесно да се изкушим и да посегнем към поредния десерт.

Каква обаче е причината да искаме постоянно нещо сладко? Вижте на какво може да се дължи това.

Магнезиев дефицит

За много хора желанието за захар под формата на шоколад може да сигнализира за липсата на магнезий. Дефицитът на този минерал може да причина и за раздразнителност, безсъние и високо кръвно налягане. Ако се чувствате стресирани, шоколадът може да изглежда като решение, но вместо това то просто копнее за магнезий.

Затова следващият път при желание за шоколад хапете ядки, семена, боб и тъмни листни зеленчуци.

Чревни бактерии

Желанието за захар може понякога да бъде резултат от дисбаланс в здравето на червата, което означава, че всички добри бактерии в храносмилателната система не работят толкова добре, колкото трябва. Когато ядете обаче захарни храни, проблемът се задълбочава.

Опитайте да заместите с храни – естествени пробиотици като кисело мляко, кисели краставички, кефир или ферментирали храни.

Не си почивате достатъчно

Сънят е важна част от почивката, но помислете дали да не добавите още малко време. Липсата на достатъчно време за възстановяване може да породи нуждата от „стимулиране“, което искате да получите под формата на захар. За съжаление това „зареждане“ може да се превърне в навик. Експертите съветват когато стигнете до подобна ситуация да почивате или да излезте навън за 15 минути. Ходенето е съзнателна форма на почивка, защото предлага почивка от ежедневните стресови фактори.
Източник: dete.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар