Home » Uncategorized » Положителното и отрицателното въздействие на онлайн пазаруването
Osem.bg - Сайт за безплатни обяви, лесно купи и бързо продай e сайт за безплатни обяви.Тук ще намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача.Ако искаш да купиш нещо или ако искаш да...
Osem.bg - Сайт за безплатни обяви, лесно купи и бързо продай e сайт за безплатни обяви.Тук ще намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача.Ако искаш да купиш нещо или ако искаш да...

Положителното и отрицателното въздействие на онлайн пазаруването

Osem.bg - Сайт за безплатни обяви, лесно купи и бързо продай e сайт за безплатни обяви.Тук ще намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача.Ако искаш да купиш нещо или ако искаш да...

Osem.bg – Сайт за безплатни обяви, лесно купи и бързо продай e сайт за безплатни обяви.Тук ще намериш интересни обяви и лесно да се свържеш с продавача.Ако искаш да купиш нещо или ако искаш да…

Ако имате много стари неща, които вече не използвате. Ако търсите някоя част или нещо, но искате да е максимално икономично, а ново ви е скъпо. Вече има начин да пазарувате онлайн втора ръка.

Предлагаме ви някои насоки в положителното и отрицателното въздействие на онлайн търговията:

Положителното въздействие на онлайн пазаруването:

Скорост – Вместо да шофирате до магазин, за да направите покупка, може да направите това в рамките на минута онлайн, ако знаете, какво търсите.

Инвентаризация – благодарение на сайтове като osem.bg, ще намерите много повече инвентаризация и разнообразие онлайн.

Наличност – често е възможно да намерите всякакви нещата онлайн. Това обикновено са нещата, които не може да намерите в магазин, особено ако местоположението ви е отдалечено.

Цена – нещата, които купувате онлайн обикновено са по-евтини. Повечето реални магазини са конкурентни и това покачва цената. Онлайн винаги може да сравните, да се пазарите и да договорите в платформи като osem.bg.

Отрицателно въздействие на пазаруването онлайн:

Заетост – ако търговията на дребно се насочи основно към онлайн моделът, масово заетостта ще е в почивно дни и извънработно време. Нещо, което не е характерно за реалните магазини.

Опит – важно е, както за реалния магазин, така и в онлайн търговията да има към кого да се обърнете за консултация и съдействие. Продавач консултантите, които са в реалния магазин са нужни и е онлайн пространството. Те ще дадат най-полезна информация и насоки, за това, от което се нуждаете.

Политика за връщане – ако не може да върнете стоките в магазин има и друг изход. Може да и замените с други. Някои магазини отказват да се връща, ако стоката е била отворена, но тук важно значение има самата политика на сайта.

Импулс – импулсните купувачи ще станат жертва на него. Покупките онлайн, често не  са съобразени с бюджета.

Положителен ефект от онлайн продажбите

 • Онлайн магазинът винаги е отворен, 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Клиентите могат да пазаруват по всяко време, когато поискат.

 • Разходите за разпространение на съобщението са почти нищожни.

 • Изпращането по имейл на абонаментна база са икономичен и сигурен начин.

 • Актуализиране на абонатите също може да става, чрез имейли. Посетителите на уебсайта могат да получат актуална информация за всяко посещение.

 • Ако фирмата Ви е информационно чувствителна, като например адвокатска кантора, вестник или онлайн списание, може да доставяте продуктите си директно на клиентите си, без да се налага да използвате доставчик.

Отрицателни ефекти:
 • Както знаем, онлайн маркетингът не е безплатен. Цената на софтуера, хардуера, дизайна на уеб сайтове, поддръжката на сайт, разходите за онлайн разпространение и времето. Всички трябва да бъдат включено в цената за предоставяне на услуга или продукт.

 • Има толкова много информация в World Wide Web. Понякога е трудно да се покаже разликата между качество и реална стойност.

 • Може да накара всеки бизнесмен да се чувства изолиран. Това е много често срещана ситуация, защото World Wide Web е безлична. В повечето случаи може да изглежда студено и нечовешко.

 • Претоварване с информация. Ние стигаме до част от наличието на много информация на World Wide Web. Може да получите толкова много информация, както за даден сайт, от който се интересувате, така и за конкуренция. Това може да ви направи по-объркани, отколкото ако имате само един, от който да изберете.

Като обобщение може да добавим, че онлайн търговията дава възможност на всеки да пазарува от всеки компютър с интернет връзка по всяко време. Така същевременно избягва нуждата от пътуване, заплащане за паркиране, опашка в магазина и т.н.

Малките компании могат да стартират онлайн, тъй като имат достъп до повече клиенти. По този начин могат да печелят повече пари, отколкото ако са на улица и могат да получат повече публичност.

Всичко това позволява достъп до по-голямо разнообразие от стоки и услуги онлайн.

По този начин хората могат да спестят повече пари, да харчат за други по-важни неща.

Защо някои са все още против търговията онлайн:
 1. Пазаруването онлайн може да бъде неудобно в някои случаи – По-трудно е да върнете елемент, който сте закупили онлайн;
 2. Пазаруването онлайн не е достъпно навсякъде – необходимо е да имате достъп до интернет, за да купувате продукти онлайн;
 3. Артикулите, които не пристигат навреме – времето за доставка може да отнеме седмици в зависимост от това къде са били изпратени от друга държава;
 4. Загуба на работа;
 5. 5.Уличните фирми не могат да се конкурират.
 6. Е, пазаруването онлайн ще е бъдещето още години насам. В него може да намерите страхотни предложения онлайн.

Стартирайте своите идеи с безплатната платформа за обяви https://osem.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

2 коментара

Вашият коментар