Home » България » Полицията разследва побой в БНР

Полицията разследва побой в БНР

Четвърто районно полицейско управление в София разследва инцидент, разиграл се в нюзрума на Програма „Хоризонт“ в БНР преди седмица. Добрин Йотов, девер на Силвия Великова, който също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал репортера Добромир Видев, съобщи директорът на радиото Светослав Костов.

Нападението е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, му е налетял и започнал да го души, разказа шефът на БНР. Имало е свидетели.

След физическата саморазправа пострадалият репортер е отишъл в „Пирогов“ и си е извадил медицинско, добави още Костов.

Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков.

„Изискани са писмени обяснения от участниците в този инцидент. УС разговаря с Добромир Видев . И това, което той каза, беше, че вече го е страх да ходи на работи“, каза още директорът на радиото. Пред ръководството на радиото Видев е посочил, че подобно нещо му се случва за втори-трети път и именно затова вече се страхува.

„Чух, че е имало нещо подобно. Има и такава версия, но това го няма в техните обяснения“, коментира директорът на БНР и добави, че повече ще говори, след като приключи разследването. По тази причина към момента мълчат и двамата журналисти – нападателят и потърпевшият.

Костов коментира и днешния протест в негова подкрепа, който се състоя сутринта пред БНР.

„Изненадан съм от броя на хората и масовостта на протеста в моя защита. Това показва, че не само 5-6 човека са хората, които работят в радиото и имат право на мнение“, добави генералният директор на БНР.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Фаталната Диди: Хванах ножа, за да се защитя

24-годишната Даниела Стефанова от Костенец, която намушка смъртоносно своя приятел Тихомир Дринков-Тиши, не призна вината ...

Шотландия срещу споразумението с ЕС

Шотландската национална партия няма да подкрепи новото споразумение между Великобритания и ЕС. Това обяви шотландският ...

Спаси София направи студио пред БНТ и свой ПРеферендум

Кандидатът за кмет на София Борис Бонев измисли оригинален начин, с който да отговори на ...

Сирийските кюрди: Ще се бием!

Кюрдските формирования, влизащи в състава на коалицията „Сирийски демократични сили“ (СДС), ще окажат въоръжена съпротива ...

Брекзит до другата седмица? Едва ли!

Ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение за Брекзит до другата седмица, тъй като ...

Ердоган: Скоро влизаме в Сирия

Турската армия ще пресече скоро границата между Турция и Сирия заедно със Свободната сирийска армия, ...