Home » България » Политолог: Има две хипотези пред Слави Трифонов

Политолог: Има две хипотези пред Слави Трифонов

Принципно е добре да има нови и различни политически субекти. Огромна част от избирателите не са припознали своите представители, така че има място за нови партии в ляво, и в дясно, и в центъра. Така политологът Татяна Буруджиева коментира пред Lupa.bg. влизането на Слави Трифонов в политиката

Предизвикателство пред тази нова политическа партия е, че тръгва на местни избори. Аз лично очаквах, след толкова дълго канене влизането в политиката на Слави да се случи на евровота.
Защото неговият проект не е неочакван и бе въпрос на време да го обяви. На национални избори много по-отчетливо хората могат да преценят потенциала на една нова партия и какво тя може да представи. На местни избори това е изключително трудно, но ще бъде интересно да видим как ще се представи, каза доц. Буруджиева.

Тя допълни, че оттук нататък възможните хипотези са две. Едната е партията на Слави да предложи листи в големите градове и да издигне кандидатури или пък да подкрепи силни кандидати, за да може знаково да демонстрира своята сила там, където има набрани повече избиратели и там, където не е необходимо силно и активно организационно действие. В този случай ще се залага на популярността на дадения кандидат и на агитацията през медиите. Следователно ще се търси доверие и интерес у избирателите през вече познати лица и вече популярни хора.

Второто е да се търси много знакова победа.

Тук също има обичайни заподозрени. Знаем, че се очаква г-жа Манолова да се кандидатира за кмет на София. Също така знаем, че по повод на референдума за промяна на избирателната система те работеха заедно, обясни Буруджиева.

Според нея, предвид позициите, които е изразявал г-н Трифонов, той ще се позиционира по-скоро в дясното пространство, отколкото в лявото. Възможно е и той и неговата партия да откажат да говорят за ценности, както впрочем прави и БСП напоследък.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Кметът на Карлово отърва глоби за 10 хиляди лева

Обществената поръчка за доставка на топъл обяд в Карлово докара две глоби на кмета на ...

Млад полицай почина по време на лов

Млад мъж е починал по време на лов в Брезнишко, научи „Струма“. Трагедията се е ...

Недялко Йорданов: Никой никога няма да ме сложи в релси

Поетът Недялко Йорданов иска публичен процес по обвинението, образувано срещу него заради пътен инцидент в ...

Бизнесдама: Борис Джонсън ме захвърли като гремлин

Американската бизнесдама Дженифър Аркюри каза, че сърцето ѝ било разбито след приключването на приятелството ѝ ...

Паргов: Където е съгласието, там е победата

Злобата и омразата ще ни погубят. Това предупреди другарите си лидерът на БСП – София ...

Павел Колев: Левскарската общност не е единна

Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев наруши мълчанието си и говори обстойно за сегашната ...