Home » Крими » Полфрийман правил опит за бягство

Полфрийман правил опит за бягство

Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е написал „7 листа отрицателни становища за Полфрийман“, в които поддържа позицията, че не следва да бъде освобождаван предсрочно“. На излизане от затвора освободеният Джок Полфрийман изрази своите благодарности към зам.-шефа, които, според Трайков, са били иронични. Това стана ясно от съвместен брифинг на Трайков, правосъдният министър Данаил Кирилов и заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в ресорното ведомство.

Проданов уточни, че Полфрийман е имал три дисциплинарни наказания за лошо поведение в затвора. „Моето впечатление е, че може би има някакви позитивни прояви в личността на този човек, но той не се е поправил“, каза той. „24 часа“ пише, че зам.-министърът не е уточнил точно кога се е осъществил едното сериозно провинение – опит за бягство от затвора, но вероятно е било някъде в началото на присъдата му.

Трайков обяви, че е депозирал оставката си във връзка с задържането на Будимир Куйович и коментарът на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков. Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога, беше задържан да шофира с фалшива книжка, докато е в отпуска за добро поведение от затворническото общежитие в Казичене.

На брифинга присъстваше и ресорният министър Данаил Кирилов, който даде и своето мнение. „Като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е необосновано“, каза той.

„В такива случаи би следвало съдът да представи задълбочено своите мотиви. Смятам, че решаващият съд ще обясни вътрешното си убеждение за редуцирането на присъдата”, каза още той. Министърът поясни, че предсрочното освобождаване на австралиеца е условно, което означава, че при нарушение на закона, той ще доизлежи присъдата си.

Кирилов посочи, че позицията на затворната администрация е била отрицателна и на двете инстанции в съда.

„Нашето твърдение е, че в законово съобразения срок е имал дисциплинарно нарушение, което е пречка да се упражняват привилегии като намаляване на присъдата”, каза той.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...