Home » Свят » Погром в американски затвор

Погром в американски затвор

Осем затворници са хоспитализирани след бунт в затвор в Северна Калифорния, предава CNN, като се позовава на източници от изправителното заведение.

Общо около 50 още лишени от свобода имат леки травми, за които са получили помощ от медицинския персонал на затвора. Инцидентът се е случил малко след 11 часа местно време, когато около 200 затворници са се сбили в двора на Поправителното учебно заведение в Соледад, южно от град Сан Хосе, съобщават властите.

Когато затворниците не са изпълнили заповедите на надзирателите, властите са използвали химически агенти и несмъртоносни оръжия. Освен това охраната на затвора е произвела девет предупредителни изстрела, за да прекрати инцидента, но това е спряло само една група от лишените от свобода, съобщи „Фокус“.

Първоначално втората група отказва да изпълни заповедта да легне на земята, но 12 минути по-късно пристига подкрепление и затворниците биват принудени да направят каквото им е казано. Осемте хоспитализирани затворници получиха наранявания, включително прободни рани, порязвания и синини в областта на главата, шията и торса, съобщиха от отдела за корекции. Те са в стабилно състояние.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Разузнавач с обвинения за вицепремиер

Белгийската прокуратура води разследване по подозрения, че вицепремиерът Дидие Рейндерс е замесен в корупция, съобщи ...

Пияна опита да почерпи полицаи в Димитровград, арестуваха я

Жена на 36-годишна възраст от Димитровград е задържана до 24 часа след опит за подкуп ...

Отровили лешоядите от Искърския пролом с мъртво теле

Заложена в труп на теле отрова е погубила три белоглави лешояда и един скален орел, ...

Одитът: Фрапиращи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

В сигурността на електронните системи на НАП има редица пропуски, е установил одитът, възложен на ...

Българите най-малко се интересуват в ЕС от климатичните промени

От всички европейци, българите са най-малко заинтересовани от климатичните промени.Според „Евробарометър” само 10% от хората ...

Ето къде има най-много кражби на коли

Най-голяма вероятност да ви откраднат автомобила има в София. На ден в столицата се крадат ...