Home » Мнения » Подкрепете участието на Тайван в ICAO

Подкрепете участието на Тайван в ICAO

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Конвенцията за международна гражданска авиация (ICAO), приета през 1944 г. от държави от целия свят, предвижда, че „бъдещото развитие на международната гражданска авиация може значително да помогне за създаването и запазването на приятелството и разбирателството между нациите и народите по света“. Основана на тези принципи, Конвенцията за международна гражданска авиация има за цел да работи с всички заинтересовани държави и страни за постигане на консенсус относно стандартите и препоръчителните практики и политиките. ICAO също така работи за насърчаване на планирането и развитието на международния въздушен транспорт, така че да гарантира безопасния и подреден растеж на международната гражданска авиация по целия свят. Тъй като ICAO отбелязва своята 75-годишнина тази година и през септември ще проведе 40-ата си сесия на Асамблеята, отново призоваваме световната общност да призове ICAO да позволи професионално и конструктивно участие на Тайван, което вярваме, че би помогнало значително на организацията да реализира своята визия и да осъществи мисията си за свързване на света.

Тайван не бива да се пропуска

Тайван, разположен на стратегическо място в Азиатско-Тихоокеанския регион, отдавна се радва на тесни връзки на въздушния си транспорт със страни и райони в тази част от света. Информационният регистър за полетите в Тайпе (Taipei FIR), за който отговаря Тайван, управлява големи обеми въздушен трафик в Източна Азия и вече предостави услуги за над 1,75 милиона контролирани полети през 2018 г., което е увеличение с 5,8% спрямо 2017 г.

Към края на 2018 г. 17-те летища в Тайван са обслужили повече от 68,9 милиона пътници. Около 92 авиокомпании предлагаха услуги от и за Тайван, извършващи пътнически и товарни полети по 313 маршрута, свързващи 149 града по света. Тайван е активен участник в международната общност за гражданска авиация, а FIR на Тайпе е неразделна част от глобалната ѝ мрежа. Предвид технически, професионални и прагматични съображения, Тайван спешно трябва да установи канали за директна комуникация с ICAO и да получи най-актуалните правила и разпоредби, за да може да се гарантира безопасен въздушен транспорт на пътници и товари.

Изграждане на безпроблемно небе заедно

Тайванската администрация за гражданска авиация (CAA) работи усърдно, за да поддържа най-високото ниво на безопасност на въздухоплаването и качество на услугите в FIR нa своя територия. Въпреки това, неспособен да участва в срещите, механизмите и дейностите на ICAO, Тайван е принуден да направи значителна допълнителна инвестиция както на време, така и на ресурси, за да разбере обосновката на решенията на ICAО и да приложи правилно своите стандарти.

Тайван ще продължи да се стреми да прилага мерки за изпълнение на стандартите и препоръчителните практики на ICAO, за да подобри безопасността и сигурността на авиацията. Заради това разрешаването на Тайван да участва в ICAO, включително да присъства на Асамблеята и да получи цялата свързана информация, е необходимо и законно. Това не само отговаря на целите на ICAO за безпроблемно небе и на „Да не оставим нито една държава извън“, но също така би създало печеливша ситуация за Тайван, за Азиатско-Тихоокеанския регион и за ICAO.

Необходимостта от международна подкрепа

Дългосрочните усилия на Тайван за търсене на участие в ICAO привлече глобално внимание. Съобщението на министрите на външните работи на Г-7, публикувано на 7 април 2019 г., след среща в Динард, Франция, изрази подкрепа. В текста се заявява: „Ние подкрепяме независимото участие на всички активни членове на международната авиационна общност в форумите на ICAO. Изключването на някои от членовете му за политически цели компрометира безопасността и сигурността на авиацията”.

Всичко това е в съответствие с нашия призив. Като отговорен участник в международната авиационна общност, Тайван споделя глобалния интерес към опазването на регионалната и глобалната авиационна безопасност и е ангажиран да допринесе за по-нататъшното развитие на световната авиация. Ние сме готови да споделим нашия опит в развитието на авиационната индустрия, както и техническия си опит, докато преследваме общата цел за безопасно, подредено и устойчиво развитие на международната гражданска авиация.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бербатов призова за доживотно наказание за расистите

Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов даде мнението си относно расисткия скандал, ...

Улична война заради сина на Ел Чапо

Улични боеве и сблъсъци избухнаха в Мексико, след като беше задържан един от лидерите на ...

Днес основният опонент на управляващите представя програмата си

Днес от 18.00 ч. в Арт салона на радио Варна ще се проведе отворена среща ...

Партиите вече похарчиха 1,3 млн. за медийна реклама, ВМРО пръска най-много

Политическите партии у нас са похарчили 1 334 411 лв. (без ДДС) за медийна реклама ...

Смени си сам двигателя с електромотор

Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров V-образен двигател с вътрешно горене, ...

Два мача от родния шампионат в деня на Изпълкома

Две срещи от 13-ия кръг на efbet Лига ще се проведат днес, петък 18 октомври. ...