Home » България » Почти всеки пази снимка на починал свой близък. Но знаете ли как да я съхранявате и на какво място да я държите? –
снимка на починал свой близък

Почти всеки пази снимка на починал свой близък. Но знаете ли как да я съхранявате и на какво място да я държите? –

Почти във всеки дом може да се намери снимка на починал роднина, близък или скъп човек.

Това важи в особена сила за по-възрастните хора, които вече са се разделили със членове на семействата си или пък близки свои житейски другари. Според биоенергетици и психолози обаче трябва да се спазват няколко определени правила. Експертите подчертават, че въпросът с „мъртвите“ снимки е изключително деликатен и във всички случаи много индивидуален. Според биоенергетиците тези снимки служат за портали – те свързват живите хора със света на мъртвите, както и обратното – мъртвите със света на живите. Съветът тук е снимките да не бъдат на видно място – на масата, на бюрото или на стената, тъй като по този начин се отнема енергията на живите хора.

Различно е отношението на психолозите.

Те не приемат мнението, че „мъртвата“ снимка поглъща жива енергия. Но изтъкват, че всеки път, когато човек погледне фотото на изгубения си любим човек, той се връща в миналото и изживява отново и отново болката от раздялата. Все пак психолозите не настояват да се разделяте с тези снимки. Напротив – сложете я на стената, изживейте мъката докрай и след това приберете снимката. Това може да стане след месец, половин година, пет години или дори по-дълго време.

Пак според психолозите „мъртвите“ снимки може да ни причиняват болезнени спомени, ако сме имали спорове, обиди и претенции към починалия човек. Единственият начин да се успокоим е като му простим – от цялото си сърце и от дъното на душата си. Тогава ще заживеем в мир и снимките няма да ни пречат или плашат. Народни лечители и знахари пък твърдят, че най-добре е да послушате сърцето си. Ако снимката не ви потапя в печал, то спокойно можете да я оставите на видно място.

Ако Ви е харесала статията, ще Ви бъдем благодарни ако я споделите!

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар