Home » Lifestyle » Пловдивски месарски бос продава двореца си в Родопите, цената – като за крале! (СНИМКИ)

Пловдивски месарски бос продава двореца си в Родопите, цената – като за крале! (СНИМКИ)

Пловдивският месарския бос Тодор Шиндаров продава имението си с дворцов привкус, разположено в китните поляни на хижа „Здравец“, съобщава TrafficNews.bg.

Шиндаров е собственик на месното дружество „Кармес“, съчетаващо кланица, разфасоване, продукция на месни продукти и доставяне на месо. Печелившият бизнес му позволява да изгради истински дворец в полите на Родопа планина, а в съседство до къщата му се намират почивната база на КЦМ на Копривките. Бизнесменът обаче е решил да не оставя имота в наследство на сина си Спас Шиндаров и се е прицелил към рекордна сделка, като от няколко седмици къщата е изкарана на имотния пазар.

Върху парцел от 5000 квадратни метра е разположена не толкова бележита сграда по външни архитектурни белези, която обаче крие кралски дух в интериорен план.

Зданието, обградено от добре напоен и окосен райграс, е с площ от 800 квадратни метра, разпределени между огромен хол с трапезария, пет спални, със самостоятелни бани и тоалетни, сервизно помещение, тоалетна за гости, склад, перално. Имотът е замислен с огромна веранда с външна кухня и трапезария. В сградния фонд влиза и къща за гости или персонал с дневна и кухня, спалня с баня и тоалетна. Екстри като модерно барбекю в двора, гараж и паркинг допълват общия вид.

Най-забележителното в къщата обаче е нейното обзавеждане, което ще ви препрати векове назад в някой френски дворец, чиито прислужници прилежно опъват дантелени карета върху всяка повърхност.

Фигуративни тапети, покрити от десетки картини, дърворезба, ръчно изработени мебели, килими от препарирани животни – къщата може да стане достоен мизансцен за някоя продукция, пресъздаваща историческа сага. Така устроеният мегаломански имот, замислен като частен дом, си търси нови собственици, но в унисон с кралския маниер, цената му също е като за царски особи. 1 милион и 100 хиляди лева в евро е обявената стойност, срещу която бизнесменът е готов да се раздели с архитектурното си чудо. За сега обаче не е ясно колко са кандидатите да се разделят с такава сума в полза на дворец в Родопите.

Хижа Здравец

Хижата на Тодор Шиндаров

Пловдивски месарски бос

Хижа за милион

Снимки: Unique Estates

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар