Home » България » Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация
Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация
Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация

Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация

Пловдивчанка, кандидатстваща за работа,  се оказа в шокираща ситуация по време на интервю. Дамата била подложена на кръстосан разпит дали й се е „Искало да е умряла?”, „Добър човек ли е майка ви?” и пр. За самата ситуация сигнализира до редакцията ни потресената пловдивчанка.

Жана попаднала на обявата за продавачка в детски магазин „Малечко“ в интернет пространството. Свързала се с управата на посочения телефон и получила час за интервю. В уречения ден – сряда, 12 декември тя се явила в търговския обект. Там я представили на човек,  занимаващ се с подбор на кадри. Позиционирана между щандовете, на Жана й бил подаден тест, който  тя трябвало да попълни. Вместо обаче очакваните стандартни въпроси , тя получила лист с въпроси, които приличали повече на психотест.

„Миете ли си ръцете преди всяко хранене?”; :Мислили ли сте за смърт?”; „Депресирана ли сте?”; „Майка ви добър човек ли е?” ; „Чувствате ли се самотен?”; „Дразните ли животни” и още три страници подобни.

Още при прочита на първите няколко въпроса, Жана била смутена и потърсила отговора на това: Как е възможно и какво е това?

„Та аз кандидатствам за продавачка. Не всеки има живи родители. За мен въпросите бяха зловещи. Преди години съм държала тестове при кандидатстване в структурата на МВР и не съм била питана подобни неща. Не е нормално”, споделя пред наш репортер Жана.

Тя отказала да попълни въпросника и разстроена си е тръгнала от магазина.

„Попитах човека, водещ интервюто, защо е нужно това и смята ли го за нормално? Получих отговор само, че имало едни проверяващи, които си клатят краката,  искали такива тестове”, завърши пловдивчанката.

Наш репортер се свърза с управата на магазин Малечко. От там заявиха, че са били наясно с въпросниците. Според мениджъра въпросите са били нормални и не вижда нищо лошо в тях.

„Това е псохотест. Идеята е да разберем, дали един човек става за позицията или не. Искаме да установим дали кандидатът е склонен към лъжа, интриги или е един позитивен и креативен човек. За целта сме наели фирма, занимаваща се в подбор на кадри”, заяви управителят на магазин „Малечко“.

Оказва се, че мениджърът не знае името на фирмата посредник. Единствено знаеше името на служителя й, водещ интервютата.

TraffficNews.bg успя да се свърже с въпросния господин, представящ се като Димитър. Той заяви, че е психолог и се занимава с личностни тестове и характеристики. Според експерта, въпросниците са одобрени от БАН и МВР и се прилагат във всички сфери на бизнеса.

„Не съм ги измислил аз, а световно признатият психолог – Ханс Юрген Айзенк. Тези въпроси могат да ни сигнализират, дали един човек е склонен към лъжа, кражба и интрига. Дали става за дадена позиция. Не мисля, че те са провокативни или шокиращи. Чрез тях може да се направи психопрофил на дадено лице. Разберете, че една сериозна фирма, като тази, чиито магазин ще е един от най-големите в Пловдив, иска да се обгради от положителни, съвестни и качествени хора. В тези търговски обекти пазаруват жени, предимно майки, с които трябва деликатно да се подхожда, а не агресивно. Не може една продавачка да е намръщена, депресирана и да се държи арогантно. Затова се правят тези психотестове, за да се прецени дали един човек е подходящ за тази работа”, коментира психологът.

Читателката ни е категорична, че за въпросното интервю и по-конкретно въпросниците, ще се обърне и към Инспекцията по труда.

Ето и част от въпросите, зададени по време на интервюто:

Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация
Пловдивчанка, кандидатства за работа, но се оказа в шокираща ситуация

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

България измъкна Северна Македония от изолация

България измъкна Северна Македония от тоталната изолация. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски в интервю ...

Пенев: Лидерите са на терена, а не в кафенето

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде интервю за „Тема спорт“, в което говори основно ...

Плеймейтка направи скандални интимни признания

Претендентката от Пловдив за титлата “Мис Плеймейт” 2019 Габриела Христова даде откровено, интимно и емоционално ...

Джеръми Кларксън нарече Грета Тунберг идиотка

Британският журналист и телевизионен водещ обвини шведската природозащитничка Грета Тунберг за намалялата посещаемост на автомобилните ...

Путин разкри кой е застанал срещу родителите му

Владимир Путин се е опълчил срещу волята на родителите си, е разкри самият той, предаде ...

Цветанов пред „Дарик“: Няма да съм вечно редови член на ГЕРБ

„Аз съм един редови член поне към настоящия момент, не знам докога ще бъда такъв“. ...