Home » България » Плевнелиев: Продължаваме да сме в играта за Фолксваген

Плевнелиев: Продължаваме да сме в играта за Фолксваген

Продължаваме да сме в играта за новия завод на „Фолксваген“. На 9-и този месец предстои компанията да обяви новата си визия за развитието на компанията. Ние ще бъдем там и ще говорим отново с ръководството за офертата ни. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

„Тази битка не се води по правила и трябва да го разберем. България играе по правилата на ЕС, докато Ердоган не го прави. Това е моята голяма лична битка, защото аз обичам Германия. Давам си сметка, че концернът ще реши, но ако избере Турция, всички ще се запитат, има ли двоен морал? Битката за „Фолксваген“ не е само за икономическия интерес на Германия. Концернът е в Долна Саксония, откъдето посочват, че подкрепят демократичната опозиция в Турция“, подчерта той.

„Ако тази мегафабрика щеше да произвежда продукция за страни, извън ЕС ок, но тя ще внася коли на европейския пазар. За първи път сме на мегапазара и всички знаят, продължаваме да играем тази игра. Аз съм реалист и казвам, че Турция има своите силни страни и не играе по правилата, но ние до последно няма да се предадем. Ще разчитаме и на грешка от страна на Турция“, заяви Плевнелиев.

Той коментира и поредната порция критики към управляващите от страна на наследника си Румен Радев. „За прът път от началото на мандата, президентът Радев стъпи в Българския парламент, където е сърцето на демокрацията. Той усеща, че чистия популизъм няма да сработи. Той трябваше да покаже някакво уважение към формата на българската демокрация. Три години президента няма конкретика, нищо реализирано, има само думи. Радев отиде сега предизборно, за да даде своята заявка, че ще играе мощно, за да покаже, че не се чувства комфортно в институцията. Той иска да се бори за властта в държавата“, смята Плевнелиев.

„Президентът на Република България не управлява държавата, а я представлява“, напомни Плевнелиев. „Той представлява различията в гражданското общество. На държавния глава му отива да има различия по въпросите и да критикува, но той денонощно критикува правителството, но той същ е част от властта. Той не работи за върховенството на закона. Налагането на вето не бива да се прави на инат, на всяка цена, за да покаже че е опозиция. Той не бива да демонстрира, че е опозиция непрекъснато. През мандата си той демонстрира много думи, никаква конкретика, никакво съдържание“, смята предшественикът на Румен Радев.

По думите на Плевнелиев, Радев не предлага никакви идеи на българите. „Той трябва да дава решения. Част е от баланса на демократичната държава. Той трябва да предлага решения. Радев бе единственият, който оплю българското председателство. Така ли се гради демокрация?“, попита политикът.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...