Home » България » Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева

Пленумът на БСП с критика към Елена Йончева

Елена Йончева, водачът на евролистата на БСП, е отнесла доста критики от пленума на БСП за поведението си по време на предизборната кампания.

Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубира евроизборите, заради „предозиране на критиките към Борисов“ по време на кампанията, пише „Епицентър“.

Било отчетено като грешка това, че в цялата кампания Йончева е говорила само за корупция и се фиксирала върху личността на премиера.

В своите послания Йончева се е разминала с „основни ценности, изразяващи, идейната същност на партията” и това е придобило съществено значение в рамките на кампанията, били част от изводите на пленума, които са залегнали и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП.

В изказване Юрий Асланов посочил, че след като решението на ръководството на БСП било да се проведде позитивна европейска кампания, в действителност партията направила негативна кампания и това отблъснало периферията, а в същото време ГЕРБ са успели да активират разколебаните.

Сергей Станише също смята, че евроскептичната реторика на БСП е част от причините хората да не отидат да гласуват. Според него е трябвало да се говори за бъдещето, не за грешките, а за това какво искаш ти да промениш и как да го направиш.

Йончева не присъства на пленума. В интервю по бТВ вчера тя отхвърли критиките, че е водила негативна кампания. Обясни, че е изнасяла само факти, които според нея, хората трябвало да знаят.

Йончева върна топката в градината на БСП като заяви, че на БСП и предстои много работа, за да спечели доверието на гласоподавателите. „БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява“, подчерта избраната за евродепутат от листата на БСП.

На пленума се чули гласове, според които с отхвърлянето на Истанбулската конвенция БСП се е отклонила от лявата идеология на партията, а ръководството тласкало партията към консерватизъм.

Критика срещу линията на „левия консерватизъм“ има и в доклада на Идейната комисия към НС на БСП. Отбелязва се, че „левият консерватизъм” не се връзва с Програмата на БСП, с „Визия за България“ и с европейска Платформа „Визия за Европа.

Според критиците на Нинова идеята за „левия консерватизъм“ внесла объркване сред електората на партията по отношение на ценностите, които изповядва левицата.

Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Смразяващи подробности за клането в Петрич

54-годишният Васил Василев, който едва не уби жена си днес около обяд в Петрич, вече ...

Мъж наръга няколко пъти съпругата си в Петрич

Мъж наръга жена в Петрич. Инцидентът стана днес около обяд в дома на семействотo. При ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...