Home » България » Пламен Георгиев пусна инспектори на терасата си

Пламен Георгиев пусна инспектори на терасата си

Столична община започна проверка – законни ли са постройките върху терасата от близо 200 кв. м в столичния квартал „Гео Милев“ на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес кметът на район „Слатина“ Наталия Стоянова съобщи пред bTV, че Георгиев е осигурил достъп до терасата и е съдействал на общината. Проверката ще отнеме 2 седмици.

Преди дни от общината обявиха, че разполагали с информация още от 2012 г., че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи. Предишният собственик на имота обаче не допускал инспекторите до терена, а папката с проверката отлежавала с години.

Ако се установи незаконно строителство, то трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда. Може и да накара продавача да му върне част от парите, ако при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат незаконни.

Снимка: bTV

Пламен Георгиев пусна инспектори на терасата си

Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания. Ако се стигне до варианта спасяване чрез узаконяване на постройките, Пламен Георгиев ще трябва да има и съгласието на всеки един от съседите си.

Пред bTV човек от кооперацията беше категоричен, че за постройките горе съседите не са давали разрешение.

Пламен Георгиев стана част от скандала „Апартаментгейт“, след като се разбра, че притежава тризонет от 156 кв. м с тераса от 186 кв. м, която не е обявил в имуществената си декларация. На терасата има зидана постройка, сауна за 6 човека, душ и барбекю. Самото жилище е купено под пазарната цена. Георгиев отрече да е собственик на въпросната тераса, твърдейки, че е обща част от сградата. По-късно обаче се разкри, че антикорупционният шеф е ипотекирал спорната тераса, за да изтегли банков кредит.

Експерти посъветваха да се прегледат строителните книжа на обекта, за да се установи чия е терасата. Президентът Румен Радев свали доверието си от Пламен Георгиев, а премиерът Бойко Борисов го посъветва да излезе в отпуск или да подаде оставка.

В момента Пламен Георгиев е в отпуск.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бразилци купуват Avon

За $3,7 млрд. (€2 млрд.) бразилската козметична компания Natura придобива 133 – годишната лондонска група ...

Кмет ще раздава безплатна виагра на съгражданите си, защото…

Безплатна виагра за всички. Точно тази идея се върти в ума на един френски кмет, ...

Трима братя пребиха и ограбиха сестра си и мъжа ѝ

Истински екшън с елементи на сапунена драма се е разиграл в Ломско вчера. Трима братя ...

Вижте къде разрешиха лова на слонове

Ботсвана вдигна забраната за лов на слонове, което обясни със засилващия се конфликт между хората ...

Украинската мечта ще се срине

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че украинските планове за добър живот за чужда сметка няма ...

Жива картина припомня последните минути на Георги Бенковски

Възпоменателен митинг, посветен на 143-та годишнина от Априлското въстание и гибелта на революционера Георги Бенковски ...