Home » България » Пламен Георгиев пред „Фрог“: Няма да се унижавам. Един журналист трябва да види imot.bg

Пламен Георгиев пред „Фрог“: Няма да се унижавам. Един журналист трябва да види imot.bg

Няма да се унижавам. Това каза шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред Фрог нюз. Потърсихме го за коментар на какви цени е взел двата апартамента в София-на ул. „Коста Лулчев“ и до Външно министерство, район Яворов. Ето какво обясни той:

Г-н Георгиев, кажете ни при какви цени и условия купихте двата апартамента в столицата?

  • Имаме официална позиция, ще кажа на нашата пиарка да ви я изпрати. Първо-никога не съм притежавал имот на тази улица алея Яворов /бел. на ред. Районът се казва „Яворов“/ . Не знам защо сравнявате цените с нея? Тогава апартаментът е купен на акт 15, които тогава над 1000 евро цената излезе. Тогава през 2012 г. ни…. дори бяхме, изключително ни беше повишена цената на този имот. За да не се унижавам, да падам на това ниво да…. ще ви изпратим официална позиция.

За вас унижение ли е да кажете на каква цена сте купили двата апартамента. Имате възможност да ни обясните. Моля ви, направете го!

Ами лъжа, лъжа, всичко е лъжа. Ето обяснявам ви: през 2012 г. е придобит имот, който цената на квадратен метър тогава излезе над 1000 евро. Не можете да смятате цена на паркомясто. Това са две паркоместа едно зад друго, които не могат да се ползват. Може да се вкара само един автомобил там. Цената дефакто на този имот тогава беше по-скъпа от всички останали. Този имот тогава дори не беше на акт 16. Така, че ако извадите цените на всички останали ще видите. Защото на нас ни беше вдигната цената. Ние се договорихме за 100 000 евро, но понеже ни беше скъпа цената…. отидохме на море. И като се върнахме, ни я вдигнаха с още 6000 евро цената. Дефакто ни извиха ръцете, защото тогава вече бяхме се договорили за кредит и вече нямаше къде да ходиме. Така, че ние сме платили, аз съм убеден – най-скъпата цена през 2012 г. Как можете да сочите цена към днешна дата, като към 2012 година цените са били коренно различни. Отделно паркомясто – как може да го смятате като цена за застроен имот. Това е абсурд. Паркомястото не може да струва колкото струва застроен имот. Това е лъжа. /бел на ред. вторият имот на ул. „Проф. Д-р Георги Павлов се води в район Яворов/. След това пишете купен имот на алея Яворов. Моят имот е в „Изток“. Този имот е на ул. „Коста Лулчев“, не на алея „Яворов“. Защо не сочите, че съм продал имот в гр. София, който съм го декларирал? Защо ми ги сочите тези неща? Всичко е коректно отразено във всяка една декларация.

Ние, г-н Георгиев, сме се позовали на факти от документи.

  • Аааа, не не, не съм съгласен. Хиляда евро цена през 2012 година, такава цена трудно можете да намерите. Сигурно се броят на пръстите на едната ми ръка цените, при които съм изповядал сделката на „Коста Лулчев“. Такава цена нямаше тогава. Цените бяха 800 евро, 800 и нещо. Ние го купихме на цена, която изобщо не беше пазарна. Много ви моля.

Свързахме се с брокери, които казаха, че от много години няма такива цени.

  • Много се лъжете, един жуналист трябва да види имот.бг и да направи сравнение.

Тогава от думите ви излиза, че вие сте си купили много по-скъп имот от тези, които по това време са се предлагали на пазара? Защо сте сте го направили тогава?

  • Аз нямам нищо. То е на банката. Още дълги години ще го плащам, защото съм взел кредит. И моят имот съм продал. В момента другият апартамент е на банката. Аз нямам мое. Като си изплатя ипотеката, тогава този апартамент ще стане мой. При такава некоректна…. приемам го като абсолютно… очевидно. Ще кажа на пиарката ми да ви изпрати позицията ми, въпреки целенасочените и подвеждащи статии на вашата медия.

Г-н Пламен Георгиев затваря телефона

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бой в казино в Столипиново

Двама извършители на хулиганска проява се озоваха в полицията днес в Пловдив. Малко след 01.00 ...

Първи снимки на новия голям Citroen

В базите данни на китайски сертификационни органи се появиха снимки на новия бизнес седан на ...

Желязков: В топ 4 сме в Европа по управление на корабния трафик

България е сред четирите водещи държави в Европа по управление на корабния трафик. Това заяви ...

В САЩ задържаха момиче, заплашило да застреля 400 души

Полицията в Съединените щати задържа момиче, заплашващо, че ще стреля в бившето си училище, предаде ...

БОЕЦ внесе свое становище във ВСС, вижте повода

„Свобода и справедливост – битката на гражданите“ – ден 4-ти. Днес БОЕЦ внесохме до ВСС ...

Илиян Василев за спирането на БНР: Само с уволнение няма да мине, трябва и съд

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каква ...