Home » България » Пишлигарите, които убиха русенски таксиджия, се разкаяха за зверството, но не трогнаха съда и…
Пишлигарите, които убиха русенски таксиджия, се разкаяха за зверството, но не трогнаха съда и...
Пишлигарите, които убиха русенски таксиджия, се разкаяха за зверството, но не трогнаха съда и...

Пишлигарите, които убиха русенски таксиджия, се разкаяха за зверството, но не трогнаха съда и…

11 години затвор получи Николай Василев, а Деян Цветанов – 9 години, за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, извършено на 14 март. м.г. в русенското село Николово. И двете присъди са с първоначален строг режим, постанови днес състав на Окръжния съд в Русе.

Двамата младежи трябва да изплатят солидарно 150 000 лева за причинените неимуществени вреди на вдовицата на Валери – Лилия Спиридонова, а на сина му Тони Спиридонов – 100 000 лева, пише „Монитор“.

Последното заседание по делото за жестокото убийство започна тази сутрин. То се гледа по общия ред, тъй като адвокатите на Деян не се съгласиха на съкратено съдебно следствие, за да се индивидуализират действията на всеки един от младежите в съизвършителството.

Обвинението срещу Николай и Деян бе за грабеж, придружен с убийство. Прокуратурата поиска по 11 години затвор за всеки един от тях.

В съдебната зала и двамата младежи изразиха съжаление за случилото се и обясниха действията си с голямото количество алкохол и наркотици, които са употребили преди престъплението.

На 14 март м.г. към 4,00 часа от Русе в таксито на Валери се качили Николай и Деян, които по това време са били непълнолетни, но са имали навършени 17 години. Намерението им било да извършат грабеж, като преди това се снабдили с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата. Убийството е станало към 4,25 часа на улица „Христо Ботев“ в Николово.

Пишлигарите, които убиха русенски таксиджия, се разкаяха за зверството, но не трогнаха съда и...

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар