Home » Имоти » Пишеш есе – печелиш къща

Пишеш есе – печелиш къща

Собствениците на къща прибягнаха до нетрадиционен начин да повишат интереса към имота, който отдавна се опитват да продадат. Причината е, че пазарът на недвижими имоти в региона от години е в криза. Месеци след публикуването на обявата за продажба никой не е проявил интерес.

В момента на пазара в Арбърта по нетрадиционния начин се оферират два имота. Единият е къща на юг от Калгари, а другият – хотел от типа B&B. Собственикът на първия – Ал Вагнер, в края на 2018 г. организира конкурса „Напиши писмо и спечели къща”. Условията са всеки участник да внесе 25 USD и да напише есе на тема как въпросният имот, за който се бори, може да промени начина му на живот. В случай, че собственикът не постигне целта си, а именно в конкурса да вземат участие 65 000 есета (1 625 000 USD), то той се задължава да върне парите на участниците. Есета могат да се изпращат до 5 юли 2019 г.

От идеята на Вагнер решава да се възползва семейство от градче в близост до Калгари. Конкурсът е започнал на 1 май 2019 г. и ще завърши на 31 октомври. Участието в него обаче струва не 25 USD, както при предходния имот, а 100 USD. Сегашните собственици се надяват, че следващият стопанин няма да прави драстични промени по къщата, чиято история датира от далечната 1889 г.

На канадския имотен пазар брокери се опитват по нетрадиционен начин да продават имоти. В градчето Едмънтън, за да привлече клиенти, посредник е използвал интересен трик. На снимките на къщата, която не е могла да си намери нов собственик дълго време, той е поставил човек в оранжев костюм на динозавър. Това определено е повишило интереса към имота.

Анализатори отчитат слаб пазар на недвижимите имоти в Албърта. Според тях, основната причина за това е евтиният петрол, високият процент безработица и опасенията за спад на местната икономика.

Канада
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Наш политик проси от Тръмп по-ниска цена за изтребителите F-16

Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев е публикувал петиция на сайта на Белия дом ...

Разкрития за ударения от мълния мъж

Удареният вчера от мълния в Пирин е 41-годишен новозеландец. По време на инцидента в петък ...

Русия замесена в задържането на танкерите?

Британската служба за външно разузнаване МИ-6 и Британският държавен комуникационен център разследват версията, че Русия ...

САЩ прехвърлят в Украйна изтребители Ф-35

Вашингтон ще прехвърли на Украйна няколко изтребителя пето поколение Ф-35. Според американското издание Defense One, ...

Жегата взе жертви в САЩ

В САЩ трима души починаха заради горещото време, обхванало страната, съобщи AFP. Две от трите ...

По-добре малък с Христос…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Братя, ...