Home » Lifestyle » Петя Дикова излиза в майчинство! Сменят я с любовница на Венелин Петков
Петя Дикова излиза в майчинство! Сменят я с любовница на Венелин Петков
Петя Дикова излиза в майчинство! Сменят я с любовница на Венелин Петков

Петя Дикова излиза в майчинство! Сменят я с любовница на Венелин Петков

Бивша любовница на Венелин Петков ще води предаването „Култ” на мястото на Петя Дикова, научи HotArena.

Дъщерята на Аня Пенчева излиза в майчинство до няколко седмици, а в стола ѝ ще седне амбициозната репортерка Поли Гергушева, която навремето се е изявявала като манекенка.

В „Култ” постепенно подготвят зрителите за новата водещата на предаването. Засега тя има 10-минутна рубрика, в която представя любопитките от седмицата. Истинската идея обаче била хората да свикнат да я виждат в студиото, за да няма сътресения, когато Петя Дикова го напусне, писа „Уикенд“.

Самата Поли е бивша манекенка в известната агенция на Жени Калканджиева „Визаж”. Точно преди 10 години момичето става трето в конкурса „Мис България”. 19-годишната тогава Гергушева е подгласничка на Антония Петрова. За разлика от нея обаче не успява да направи кариера в модата и се насочва към журналистиката с тайна надежда да стане тв звезда. Първата ѝ работа е в голям по онова време ежедневник, където я забелязва Мартин Карбовски. По-малко от 4 години по-късно момичето вече работи в Би Ти Ви.

Говори се, че основна заслуга за назначаването ѝ има краткотрайна афера с Венелин Петков, който става директор на новините точно когато Поли влиза в телевизията. Тогава Гергушева е на 25 години, а Петков вече е прехвърлил 40-те. Връзката им продължава едва няколко месеца, но за сметка на това дава желаните резултати – манекенката получава щатно репортерско място в телевизията. Едва 5 години по-късно тя вече точи зъби и за мястото на водеща.

Говори се, че Петя Дикова не била доволна, че руса мацка ще се кипри в стола, за който тя се е борила с години. Дъщерята на Аня Пенчева приемала „Култ” почти като свое дете, тъй като сама е създала концепцията за предаването, борила се със зъби и нокти, за да измести от ефир Радост Драганова с тогавашния хит „Модерно” и да заеме нейното часово време, а след това – да прави рейтинг, за да закрепи „Култ” в програмната схема.

Това става цяла година преди Поли да пристъпи прага на Би Ти Ви. Въпреки всичко бременната водеща нямала избор, тъй като отпускът по майчинство вече чука на вратата ѝ. Дъщерята на Сашо Диков ще ражда през пролетта, а до няколко седмици ще се оттегли от работното си място. Искала да си вземе дълго майчинство – поне година. Не е ясно дали след това ще се върна на екран като водещата на собственото си шоу.

По закон в телевизията са длъжни да ѝ осигурят работно място, но нямат задължение то да бъде същото както преди майчинството. Нищо чудно, ако Поли направи добри рейтинги, да остане в стола на Петя, а самата Дикова да бъде понижена до ниво репортерка или най-много редактор.

Източник: Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Гърция смело стимулира раждаемостта

В Гърция въвеждат нови промени за стимулиране на раждаемостта в страната, съобщи Катимерини. Промените са ...

Рекорд! Ромка с 13 деца и 20 г. отпуска по майчинство

39-годишна дупничанка удари рекорда, като роди 13-то си дете. Зоя Маврова отбеляза и друго постижение ...

Прост народ, слаба държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

Нели Петкова, Годжи и Гъмзата на една сцена

Поп певицата Нели Петкова е неуморна из между майчинство и музикални изяви. Бившият кадър на ...

Звездни майки, които родиха първото си дете след 40 (СНИМКИ)

Раждането на дете винаги крие рискове за здравето на жената или на бъдещото ѝ дете, ...