Home » България » Петко от Лясковец пак съди магистрати за милиони

Петко от Лясковец пак съди магистрати за милиони

Петко Петков от Лясковец пак се закани да съди магистрати за близо 2 млн. лева обезщетение за вреди. Колосалният му иск не е отхвърлен, обясниха пред Dir.bg пресцентъра на Окръжния съд във Велико Търново. Делото е прекратено, а не е решено с отказ, което му дава право отново да предяви претенции.

Причината за прекратяването е, че Петко от Лясковец трябва да посочи правилен ответник. Според съда, това не са прокуратурата, България и ЕС, а съотвеният съд, срещу който негодува доживотникът.

Така по закон, когато оформи иска си правилно, може пак да го входира.

Претенциите на Петко Петков се отнасят за случай 2 години преди спецакцията, която се проведе на 14 март 2014 г. Много преди отряда за борба с тероризма за отнемане на незаконни оръжия да обгради дома на Петков, заради заплахи към деца от училище в съседство с дома му, той вече е имал проблеми с Темида.

Имало е искане от прокуратурата по особен ред. Поискано е той да бъде настанен в специализирано заведение по член 155. Това искане е трябвало да бъде разгледано в съда, а Петков да присъства задължително на заседанието. Той обаче се барикадирал в жилището си и заради неговото недовеждане на делото за преместването му в специализирано заведение, то е прекратено. Затова и се смята, че съдът, като последна инстанция, трябва да бъде обект на претенци от Петко Петков, а не посочените в иска за 2 милиона ответници – Прокуратура, България и ЕС.

Самият Петко Петков твърди, че именно заради искането на прокуратурата по чл. 155, той е претърпял последвалите вреди и се стигнало до акцията. Той се мотивира с това, че е станал жертва на незаконни действия на прокуратурата и полицията, че е бил преследван като най-големия престъпник и терорист, че се е чувствал заплашен, че ще го вкарат насилствено и престъпно в лудницата. Ищецът е бил принуден да стои постоянно вкъщи през целия процесен период от почти 4 години, т.е. наложен му бил незаконен домашен арест.

На 14 март 2014-а се стига до въпросната спецакция, в която той откри стрелба и уби командоса Емил Шарков и направи опит да умъртви още 5-има барети. Петко Стрелеца бе осъден доживот без право на замяна и излежава присъдата си в затвора в Ловеч.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

9 медицински сестри родиха по едно и също време

Девет медицински сестри, които забременяха по едно и също време, публикуваха снимки с бебета си, ...

Протест в Сливен с искане за най-тежкото наказание за Мартин Трифонов

Десетки хора се събраха пред болницата в Сливен на протест срещу жестокото убийство на 7-годишното ...

Едно неочаквано, но триумфално завръщане (ВИДЕО)

Група „Слипнот“ оглави класацията Топ 200 на „Билборд“ за албуми с „We Are Not Your ...

България е в огнен ад

Само за седмица огнеборците са успели да овладеят над 1200 пожара. Това каза директорът на ...

Жена загина от листериоза в Испания

Жена на 90 години е починала днес, 56 души са приети в болница, а десетки ...

Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

Въпреки всички съмнения около имуществото на жената, с която живее бъдещият главен прокурор Иван Гешев, ...