Home » България » Петър Курумбашев: Партията на Слави може и да не получи регистрация

Петър Курумбашев: Партията на Слави може и да не получи регистрация

Възможно е новата партия „Няма такава държава“ на Слави Трифонов и да не получи регистрация в съда. Това прогнозира пред „Тази сутрин“ по bTV бившия евродепутат Петър Курумбашев. Той беше и продуцент на предаването „Ку-ку“, от където започна телевизионната кариера на Слави Трифонов.

Курумбашев припомни два опита за създаване на партия от Трифонов и неговите екипи. Единият – „Ку-ку“, другата – „Гергьовден“. С „Ку-ку“ имахме проблеми тогава. Върховният съд отказа да регистрира такава партия, защото не е уважително една партия да има в името си „Ку-ку“, припомни Курумбашев.

Припомняме, че вчера подобна позиция изрази и председателят на 36-то народно събрание проф. Огнян Герджиков.

Учредителното събрание на партия „Няма такава държава“ бе в събота, 5 октомври и протече при пълна секретност.

Той обясни спирането на предаването като желание на авторите на продукцията, не на самата телевизия. През 1994 г. са спирали предаването „Ку-ку“, след това Слави имаше проблем с БНТ, припомни Курумбашев историята на шоуто.

Относно заявката на Трифонов за политическа кариера бившият му продуцент каза: „Всички анализатори трябва да са много благодарни на Слави, защото август имаше какво да се чете.“. Той направи аналогия с футболиста Димитър Бербатов и коментарите на уменията и кариерата му.

Да оценим медийния продукт, който създаваше Слави в продължение на 20 г. Политическият продукт – предстои тежък преход, едно е да задаваш въпроси, друго – да даваш отговори. Трябва да се преструктурира друго отношение към медиите.

Защо нямаше прозрачност и публичност – въпросът е към организаторите. За регистрацията на партията продуцентът и доскорошен евродепутат също не е имал покана, присъствали са тесен кръг от екипа на предаването, каза той.

Относно предстоящите местни избори Курумбашев заяви, че БСП търси печеливша формула, опитвайки се да удовлетвори недоволството от сега управляващите.

На въпрос – „Ако Мая Манолова спечели в София – кой ще спечели БСП или Манолова“, той отговори, че това означава, че ГЕРБ са загубили.

Според него липсва сериозният разговор за проблемите на конкретния град. Проблемите, които стояха преди 10 г. не виждам нито един от тях да има своето решение. За „Софийска вода“- Бойко Борисов два пъти обещаваше, докато беше кмет на София, че ще развали концесията, припомни Курумбашев и каза, че проблемите с водоснабдяването не са оправени. Даде пример и с „Топлофикация София“, чиито дългове са над 600 млн. лева.

Градът е с бюджет над 150 млн. лева. Няма надземна железница, сега се предлага претоплена идея (за създаването на железница – б.р.), която съществува в програмите на един или няколко кандидати. Предлагахме да не се продават някои от гарите – не виждам дебат по тези теми, каза Курумбашев.

„Не виждам конкретни предложения как тези теми да се решат. Доста от кандидатите са купили негативния опит на БСП от европейския избори“, каза той и допълни, че тогава негативната кампания на Нинова и Йончева доведе до тези резултати.

„Хората не харесват опънатите жили, тези изпънати лица не вършат работа. Тези истерични физиономии и тази игра непрекъснато на „всичко коз“ не мисля, че върши работа. Кмет, който няма мнозинство в общинския съвет му предстои да си прекара весело в общинския съвет следващите 4 г.“, каза Курумбашев.

Според него певецът Милко Калайджиев като кандидат на ДПС е взривоопасна смес.

Извън шегите какви кандидати има, БСП има добри кандидатури като в Русе и Ямбол. ГЕРБ като че седи много добре в Бургас, Варна, Стара Загора – след това, което Нинова постигна с варненската организация.

Има общини, където местните организации на БСП не са максимално мотивирани. Такива общини за ГЕРБ са Пловдив и Русе и БСП – Варна, допълни Петър Курумбашев.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Унгария вижда България като основен енергиен партньор

Унгария вижда България като своя основен партньор по отношение на енергийните въпроси. Това заяви държавният ...

Правим със Саудитска Арабия компания за инвестиции

България и Саудитска Арабия са пред финализиране на регистрацията на смесената Българо-саудитска компания за развитие ...

Гневна жалейка за загиналия лекар в катастрофата до Крън

Гневна жалейка за загиналия в жестоката катастрофа на 14 октомври край Трън габровски стоматолог д-р ...

Руис хвърли око и на Уайлдър

Световният шампион в тежка категория Анди Руис планира да обедини четирите най-престижни пояса с мач ...

600 хиляди готови да продадат гласа си на изборите

600 000 гласоподователи са готови срещу рушвет да пуснат бюлетина по поръчка. Такъв извод прави ...

Въоръжен открадна линейка и прегази пешеходци

Въоръжен мъж беше арестуван, след като прегази няколко души с линейка в Осло, Норвегия, предаде ...