Home » България » Първо във ФАКТИ: Служител на НКЖИ злоупотребява с чужди лични данни?

Първо във ФАКТИ: Служител на НКЖИ злоупотребява с чужди лични данни?

За разследвана от прокуратурата тежка злоупотреба с лични данни и финансово ощетяване на Национална компания “Железопътна инфраструктура“, научи ФАКТИ от свои добре осведомени източници.

Източниците на ФАКТИ заявиха, че в Национална компания “Железопътна инфраструктура“ съществува социална програма, която предоставя възможност на хората работещи за държавната компания да ползват почивни бази. Важният аспект от тази социална програма за служителите е, че ДП НКЖИ заплаща 50% от сумата за почивката на възползващите се от тази възможност служители на държавното предприятие. Останалите 50% от сумата биват заплащани от почиващите служители.

Скандалният момент на все още недоказаната злоупотреба идва с това, че едно лице, което прави на няколко пъти списъците, изброява “Х“ брой служители на компанията, които ще трябва да отидат на синдикално мероприятие в съответната база, но всъщност по-голямата част от тези служители по това време са били на работа, други изобщо не са знаели, че данните им се използват от въпросното лице в тези списъци. По сведения на източниците на ФАКТИ се оказва, че във въпросната почивна станция за даденото синдикално мероприятие присъстват абсолютно външни и нямащи нищо общо с Национална компания “Железопътна инфраструктура“ лица.

“Имаме информация, че голяма част от хората в списъците изобщо не стъпват в почивната база. Тоест разбирайте, че се водят външни хора, а ДП НКЖИ заплаща за тях. Ползват се личните данни на същите тези служители за регистрация във въпросната почивна база. Тоест имаме и злоупотреба с лични данни на служителите. Още по-скандално е, че някои от предоставените ЕГН-та на хора са непълни, но все пак са предоставени и приети в такъв вид. Това подсказва, че лицето не е само в схемата“, споделиха източниците на ФАКТИ.

Те разкриха още пред нас: “Има сигнал в прокуратурата, че въпросното лице се възползва като синдикален деец от социалната програма на ДП НКЖИ“.

Оказа се обаче, че това не е всичко, източниците на ФАКТИ заявиха още: “Този служител, който е на длъжност началник-гара, не си изпълнява служебните задължения, вкарва интриги и напрежение сред подчинените си. Председател е на синдикална организация и дели подчинените си на такива, които са към “правилния“ (неговата синдикална организация) синдикат и такива, които не са“.

Въпросният претендирал пред подчинените си, че е способен да уволни абсолютно всеки в йерархията на НКЖИ, независимо дали става дума за негов подчинен или за човек, който е на по-високо в йерархията от него.

Източниците на ФАКТИ разказаха още: “Лицето губи време повече в синдикални агитации, отколкото обръща внимание на трудовите си задължения, за които работодателят му заплаща. Разполагаме с данни, че миналата година, когато все още имаше нощни проверки, лицето не е присъствало на тези проверки. В качеството си на началник-гара, той трябва да проверява изрядността на документацията, дали служителите си вършат работата, в какво състояние са, а също и състоянието на инфраструктурата отвън, светят ли необходимите съоръжения, изобщо пълен преглед на гарата. Радващото в този случай, е че лицето е наказано по този повод.

София / България
Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Реал Мадрид съгласни да пуснат Навас в ПСЖ

Макар и да е любимец на феновете, Кейлор Навас все пак ще си тръгне от ...

Очакват бум на морбили и хепатит А

Част от промените в имунизационния календар, които бяха на обществено обсъждане, притесниха личните лекари. От ...

Ердоган заминава при Путин

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на посещение в Москва във вторник, 27 август, ...

Борисов: От Германия внасяме Mercedes-и, BMW-та, Audi-та за вас, а изнасяме – IT

Когато има работа и пътища, няма етническо напрежение. Това заяви премиерът Бойко Борисов от Крумовград. ...

Трагедията на Арктика

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Ледовете ...

Путин нареди: Искам адекватен отговор на САЩ (ВИДЕО)

Президентът на Русия възложи да бъде направен анализ на степента на заплаха във връзка с ...