Home » Свят » Партията на Заев: Груевски още е лидер на ВМРО

Партията на Заев: Груевски още е лидер на ВМРО

Никола Груевски все още е лидер на ВМРО-ДПМНЕ, заявиха от управляващата партия СДСМ в отговор на изявленията на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски и бившият лидер на партията и бивш премиер Никола Груевски, цитира изявлението македонското електронно издание “Плюс Инфо“, цитирано от аг. „Фокус”.

„В ВМРО-ДПМНЕ нищо не се променя, функционирането на правовата държава е най-големият проблем за Християн Мицковски, според изявление на СДСМ. „Християн Мицковски, седнал в белия дворец, символ на престъпността и корупцията, още веднъж потвърди най-големия му проблем – функционирането на правовата държава и Специализираната прокуратура. Само това го мъчи Християн Мицковски, не е сигурен, не може да защити престъпленията на режима, престъпленията на ВМРО-ДПМНЕ и неговите сътрудници.

Не може да се сравнява ВМРО-ДПМНЕ и режима, който опустоши страната през последните 11 години с положителните промени във всички сфери през последните две години.

СДСМ и Зоран Заев за почти две години са вдигнали страната, икономиката се разраства, от заробена държава сме станали ярък пример в региона. ВМРО-ДПМНЕ създаде режим, отдалечи страната от НАТО и ЕС. СДСМ осигури членство в НАТО за две години, най-положителния доклад на ЕК и ясна препоръка“, се казва в изявлението. От СДСМ заявяват, че „както в международен, така и във вътрешен план за 2 години е направено повече, отколкото през последните 11 години.“ „Икономиката, например от спада и -1.8% по време на ВМРО-ДПМНЕ, е нараснала до 4.1% за 2 години. Заплатите бяха увеличени с 2 хил. денара (65 лева) и пенсиите за над 800 денара (25 лева).

Рекорден е размерът на чуждестранните инвестиции и те се отразяват и в международните доклади. Напредъкът е характеристика на СДСМ, изолацията и регресията, престъпността и корупцията са характерни за ВМРО-ДПМНЕ“, се казва в изявлението. Добавя се, че „за да се ускори този напредък, СДСМ продължава да се променя. Само във ВМРО-ДПМНЕ нищо не се променя, това е същата партия, в която Никола Груевски все още е шеф ”.

„Ето защо Мицковски се страхува от промените, очаква ново поражение въпреки желанието за предсрочни избори, което е само за вътрешна употреба, притеснен за позицията на партията.

Мицковски така се изсилваше и на предишните избори, но ги загуби. ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицковски загубиха на президентските избори и загубиха в предсрочните местни избори в Охрид и Ново село. Мицковски и ВМРО-ДПМНЕ могат да се подготвят за ново поражение на следващите избори. Северна Македония продължава да се движи напред, Мицковски и ВМРО-ДПМНЕ остават назад“, се казва в изявлението.

Северна Македония
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Стойчо Младенов в ЦСКА, ама друг път

Стойчо Младенов се завърна в България, след като вчера бе избран за треньор на сезона ...

СДС призова за безлихвени кредити за жилища за млади семейства в бюджет 2020

СДС настоява в бюджета за 2020 година да бъдат предвидени възможности за безлихвени кредити на ...

В Косово готови за мир със Сърбия

Президентът на Косово Хашим Тачи обяви, че страната му е готова за мирно споразумение със ...

ЦСКА вади 120 хил. лева за нападател от Дунав

Голмайсторът на Дунав (Русе) Ахмед Ахмедов ще премине в ЦСКА през зимата, твърди ТОПСПОРТ. „Червените“ ...

Възстановиха движението на трамваите при Съдебната палата

Възстановено е движението на трамвайните мотриси по линии 10, 12 и 18 на кръстовището на ...

Май няма да има наточена Corolla

Японците няма да правят хот-хеч от новото поколение на най-популярния си модел, въпреки че доскоро ...