Home » България » Откриха трупа на изчезналия дядо в канавка

Откриха трупа на изчезналия дядо в канавка

Дядото, който изчезна от дом „Хармония“ на 14 април, е намерен мъртъв в канавка край Околовръстното шосе на Пловдив днес по обед. Трупът му е открит близо до бензиностанцията в посока София след разклона за Първенец.

Не е ясно как 84-годишният мъж, който страда от тежка деменция, е изминал разстоянието от над 3 километра между дома и фаталното място. Тепърва ще се уточнява как е настъпила смъртта. Работи се по всички възможни версии, включително и за удар при катастрофа.

Служителите в дома и криминалистите все още нямат обяснение как възрастният човек с тежко заболяване е напуснал района, без никой да го забележи. Вероятно става дума за лош контрол, защото дядото не би могъл да излезе от друго място освен през официалния вход, който по принцип трябва да се заключва. За пропусквателния режим се грижат служителите от персонала и наетата охранителна фирма. Някой от тях трябва да е отключил входната врата, за да може той да излезе, пише „Марица“.

Не е изключено срещу управителя на дома д-р Николай Вършилов да стартира разследване за престъпна небрежност, довела до смъртта на възрастния човек. Според разпоредбите в подобни заведения, които не осигуряват специализирани медицински грижи, не би трябвало да се настаняват лица със заболявания като тежка форма на деменция. Свидетели твърдят, че дядото е бил напълно дезориентиран по време на престоя си в дома. Трудно намирал дори стаята си, когато излизал по коридора.

В дом „Хармония“ отдавна има спорове между д-р Вършилов и собствениците на сградата. Те твърдят, че фирмата на управителя не си плаща наема с месеци. Договорът е нарушен отдавна, но за да си върнат имота, хората трябва да водят дело в съда.

Дни преди изчезването на дядото в дом „Хармония“ се разигра екшън, след като собственикът реши да влезе във владение заедно с друга фирма, която да поеме дейността. След намесата на полицията обаче Вършилов бе върнат в чуждия имот.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Нинова: Вътре не сме обсъждали оставката ми

„Направихме хубава, над 7-часова дискусия с различни мнения. Националният съвет на БСП прие доклада на ...

Следизборна ретроспекция

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. За ...

Автомобил, в който са пътували две деца, катастрофира край Симитли

Лек автомобил е катастрофирал около 13.21 часа днес на пътя между село Черниче и село ...

Бабикян покрай болничните: Ами тогава и да не шофираме всеки първи понеделник!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Във ...

Кой ще е новият губернатор на колонията?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Борисов ...

Косово: Ние не сме като българите

Скандалите по време на европейската квалификация между България и Англия (0:6) все още отекват. „Трите ...