Home » Крими » Осъдиха майка, унищожила учебниците на детето си

Осъдиха майка, унищожила учебниците на детето си

Майка на 6 деца от преславското село Кочово получи присъда от три месеца затвор условно заради унищожаване на учебниците на един от синовете си. Деянието е квалифицирано като унищожаване на чужди движими вещи – обществено имущество.

Случаят станал през май т. г. в село Кочово. До социалните служби и Детската педагогическа стая във Велики Преслав стигнала информация, че 40-годишната Е. М. е изпонакъсала всички учебници на 12-годишния си син, ученик в СУ „Черноризец Храбър“ във Велики Преслав. Социалните служби започнали проверка по случая, тя се прехвърлила и в Детска педагогическа стая, оттам сезирали прокуратурата.

След като се запознали с казуса, от обвинението констатирали, че 11-те броя учебници по различни предмети са собственост на СУ „Черноризец Храбър“ и вкарали в съда обвинителен акт за унищожаване на чужди движими вещи.

„Не сме страна по делото, от нас само искаха да дадем цената на учебниците и информация от кои издателства са.“ – коментира пред „Монитор“ директорката на учебното заведение Жасмина Станчева. Жената е възстановила в пълен размер нанесената на училището щета.

Съдия Дияна Петрова от Районния съд във Велики Преслав признала Е. М. за виновна, а тъй като учебниците били оценени на 134,51 лева и случаят минавал за маловажен, я осъдила на три месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието било отложено за срок от три години.

Е. М. има общо 6 деца и през август 2018 година вече е била осъждана веднъж на три месеца затвор условно и на обществено порицание, защото през август 2017 ги оставила без надзор и достатъчно грижа и така създала опасност за тяхното развитие.

Шумен / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Нова мода: Автомобилен суинг

В Япония заработи нова услуга, която позволява временна размяна на коли. Caroset работи на прост ...

ГДБОП арестува четирима, разпространявали брутално порно с деца

Специализираната операция по противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца е проведена през изминалата седмица. ...

Актьор с инфарктно премеждие на столичен булевард (ВИДЕО)

Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост ...

Мигранти на косъм от смъртта на Балканите

Македонската полиция арестува 41-годишен жител на скопското село Зелениково, в чийто товарен автомобил при полицейска ...

Шампионската лига вече не съществува

Комерсиализацията във футбола вчера достигна един от големите си успехи. Бленуваната „Суперлига“ официално бе създадена. ...

Рускиня загуби апартамента си заради голи снимки

Красива рускиня първо загуби работата си, а след това и дома си. И всичко това ...