Home » България » Опасяваме се от нов щурм на мигранти от Турция

Опасяваме се от нов щурм на мигранти от Турция

Притеснени сме от т. нар. „Поход на надеждата“, който се организира в лагерите в Турция. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на участието си в кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“, организирана от МВР и фондация „Ханс Зайдел“ в рамките на посещението у нас на баварския премиер Маркус Зьодел.

30 000 се канят да щурмуват Европа през Гърция, Хърватия или по т.нар. Балкански път, стана ясно от думите на Борисов. Походът има добра и силна организация.

Ако тръгнат жени, деца и с тях се атакуват граници, ще стане голям проблем, притеснен е Борисов. Но такава организация тече, допълни той. Мигрантите не са виновни, те са жертви, изтъкна още Бойко Борисов.

Преди това Борисов заяви и личния си ангажимент по темата с миграцията, като посочи, че всяка сутрин му докладват за преминалите границата или тези, направили опит да минат нелегално, разкрива news.bg.

6904 нарушения са засечени на турската граница. Над 5000 доброволно са се върнали в Турция, след като видели родните патрули.

Силовият министър Младен Маринов акцентира върху важността на охраната на външните граници на общността. Граничната сигурност е постоянен приоритет, изтъкна той. Миграционната обстановка е спокойна и предвидима, а българските власти изцяло контролират ситуацията, подчерта силовият министър. И в бъдеще борбата с трафика на хора и нелегалната миграция остават акцент в работата на МВР.

Премиерът благодари на баварските данъкоплатци, които ни помагат финансово. Той представи мерките по границите, като по думите му: „всички мерки сме приложили“.

Споразумението с Турция работи много добре на българо-турската граница, изтъкна българският министър-председател и посочи, че над 100 са задържаните трафиканти. Лошото е, че за каналджии се използват и деца.

Борисов отново посочи проблемите на границата с Гърция, която трудно се охранява. Там на граничните служби помагала армията.

Имаме най-модерния флот, похвали се още Борисов. Врабче да мине – радарите го засичат, доволен е той. Пращаме корабите от Черно море да помагат на Гърция, уточни Борисов.

Правителството ни имало политическа воля да се справи с предизвикателствата. „Тихичко“, както посочи той, хиляди нелегални афганистанци сме върнали в Афганистан.

Премиерът Борисов благодари на немската правораздавателна система, която бързо ни е предала убиеца на журналистката от Русе Виктория Маринова – Северин Красимиров.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Стачка блокира френските железници

Железопътният трафик във Франция се очаква да бъде силно нарушен и днес, през първия ден ...

Илиан Василев: Това не е военен министър, а циркаджия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Това ...

Сър Чърчил, „честита баня” и немита Западна Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. През ...

Защо е опасно да се кара с балон на гумата (ВИДЕО)

Едно интересно видео, публикувано от руските блогъри от „Гараж 54“ ни показва нагледно защо не ...

Левски отрече за запорираните сметки на клуба

Управата на Левски отрече информацията, която циркулира в социалните мрежи от днес. „Сините“ са категорични, ...

Слави празнува рождения си ден с най-близките

Шоуменът и отскорошен партиен лидер Слави Трифонов събира най-близките си в луксозен ресторант в София, ...