Home » Видео » Октай: Покрай Манолова ВИС се опитва да се върне в строителната мафия (ВИДЕО)

Октай: Покрай Манолова ВИС се опитва да се върне в строителната мафия (ВИДЕО)

Винаги съм казвал, че агресията на Ердоган към кюрдите, които са 20 млн. В Турция, ще има последствия, ще доведе Турция до ръба на гражданската война. Ердоган използва тежката ситуация вътре в Турция, неговата власт ерозира, той изгуби ключови градове, а обикновено диктаторите изнасят агресията си навън. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият депутат и зам.-председател на ДПС Осман Октай във връзка с развитието на турската военна операция „Извор на мира“.

„Голямата тема в тази ситуация покрай мигрантската криза, най-тревожното, което нашите служби за сигурност трябва да вземат предвид е, че в Турция живеят 400-500 български граждани, така наречените изселници. Ние трябва да се тревожим за тях. При една гражданска война в Турция, като нищо тези хора могат да решат да дойдат в България, готови ли са общините и властите да посрещнат една такава вълна? Това е тема, която трябва да обсъждаме всички заедно.

Българите в Турция, с двойно гражданство, на изборите не гласуваха за Ердоган, те са привърженици на Републиканската партия на Кълъчдаролу, която е наследник на Кемал Ататюрк. Всичко това ги поставя и в деликатна ситуация.

Политиката ни спрямо Турция е разколебана, вчера чух изявлението на Бойко Борисов, че правителството никога няма да подкрепя държава, която напада друга държава и води военни действия. За първи път чувам това от него, а до вчера той оправдаваше и защитаваше позициите на Ердоган.

Турция в момента е в изключителна изолация. Ердоган влезе в капана на Путин. Познавайки агресията на държави, които са били империи, никога не съм приемал, че Путин е простил за убийството на посланика в центъра на Анкара, за сваления самолет и убития пилот, тези неща не се забравят.

В случая с оттеглянето на Тръмп в подкрепа на кюрдите, директно Ердоган с тези военни действия Ердоган влезе в капана на Путин. И явно разбирайки го, вчера твърде бързо се съгласи 4-5 дена да спре военните действия и по този начин да оправдае бъдещото си оттегляне и стопиране на военните действия“, коментира политическият анализатор.

„Кюрдите направиха много бърза договорка с Асад, сирийските войници веднага влязоха в кюрдските райони и се дислоцираха срещу турската армия, това говори за сблъсък на две държави, на две държавни армии и няма нищо общо с договора между Турция и Сирия, че могат евентуално да нападат терористични гнезда на чужда територия.

Неслучайно Ердоган толкова бърза да ходи на среща при Путин и аз съм убеден, че както в Ирак се създаде турска автономна част, така ще се създаде със съгласието на Путин и Асад автономна кюрдска територия в Сирия под закрилата на Русия и Сирия.

Според него в по-голямата си част турските граждани са републиканци и са по-готови от нас да защитават принципите на пазарната икономика и личните си интереси, а бивши президенти и министър-председатели подготвят политически проекти.

На бъдещите избори Ердоган ще загуби и президентската институция, той го знае това, сега, изнасяйки агресия навън, не направи най-добрата тактика и сбърка много“, каза Октай.
За България
„За съжаление, не виждам потенциал за промяна на статуквото у нас. Кампанията върви под контрола на определени социологически анализатори, внушава се на обществото да не излязат да гласуват на първия тур. Прави се всичко да има ниска избирателна активност, за да оцелеят твърдите партийни ядра, тези, които са в прегръдка на управлението на всички нива, има съглашателство на статуквото. Ние в парламента нямаме опозиция, в общините нямаме опозиция, всички са на трапезата и гарван гарвану око не вади. За съжаление, няма да има нов полъх, младежка енергия на тези избори. А местните избори са най-важни, за да се даде старт за нови политически идеи“, каза той.

„В някои областни градове ще има нови кметове, но в София, така както се внушава на софиянци още преди да е започнала предизборната кампания, че Мая Манолова и Йорданка Фандъкова ще са на балотаж, това значи Фандъкова отново да стане кмет и старото управление да остане.

Мая Манолова няма как да мобилизира, както беше по модела на Радев десните софиянци да гласуват за нея, но ако Игнатов излезе на балотаж, само тогава ще имаме нов кмет. За съжаление, много малка е вероятността той да е на балотаж, защото малка част от софиянците ще се активизират да гласуват на първи тур.

В София от времето на Стефан Софиянски управляват групировките и неслучайно се говори за строителната и имотната мафия – всичко това, което тревожи софиянци. След идването на Бойко Борисов като кмет бяха изтласкани групировките ВИС около Стефан Софиянски, Антоан Николов и много други, сега около Мая Манолова групировката ВИС се опитва да набира, за да изтласка маджовци от бизнеса, наречен строителна мафия“, коментира Октай.

Целия разговор с Осман Октай гледайте във видеото:

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бронирано чудовище за всеки ден (ВИДЕО)

Канадската компания Inkas обнови гражданската версия на супер всъдехода Sentry, който е предназначен основно за ...

Душана Здравкова: Никой в ГЕРБ не се опита да бъде коректив на Борисов

“Никога не съм била основател на партия ГЕРБ, никога не съм била и член на ...

Вашият хороскоп за днес, 16.11.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес ще сте бързи и яростни и може би това ще ...

Ананиев: Ще продължим с белодробните трансплантации

При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на чакащите, ще продължим, съвместно с ...

Пияният кантонер: Изпих едно патронче, за да заспя!

Прокуратурата в Асеновград иска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за кантонера, обвинен за ...

Борис Бонев предизвиква Фандъкова

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...