Home » България » Охранител счупи ръката на клиент на дискотека

Охранител счупи ръката на клиент на дискотека

Гард на известна охранителна фирма е счупил ръката на клиент на дискотека, намираща се на пъпа на Бургас. Велико Ганев се е признал за виновен за нанасяне на средна телесна повреда и е сключил споразумение с Районна прокуратура, пише Флагман.бг.

Бургазлията, който до този момент е неосъждан, получи пробация за случката. Охранителят ще трябва да се среща 2 пъти седмично с пробационен служител през следващата една година. Освен това държавата ще удържа в своя полза и 10% от заплатата на Велико през следващите 6 месеца.

Районният съд позволи на пострадалия И. М. да се конституира като граждански ищец по делото и уважи иска му от 6 000 лв. Гардът ще трябва да плати около 1 500 лв. на адвоката на бургазлията за хонорара му по процеса.

Велико е осъден за екшън пред дискотека City Night Club, който се е разиграл на Бъдни вечер през 2017 г. Случаят не е регистриран в полицейския бюлетин и става публично достояниение едва след решението на съда преди дни.

Охранителят признава вината си, но твърди, че е предизвикан от клиента, който го причакал пред заведението и го заплашвал.

„Искам само да кажа, че това, което казва И.М. не е вярно. Бях сам в заведението. Беше рано сутринта, на двадесет и трети срещу двадесет и четвърти декември. Исках вечерта да ходя на село и да се видя с майка ми, защото е почивен ден.

Помолих го да тръгва, защото затваряме, понеже той стоеше на масата и си беше на телефона, но той не ме отрази. След около пет-десет минути отидох и отново го помолих, че трябва да си тръгне, че трябва да се отчита персонала, че трябва да тръгне той, за да могат всички да си тръгнат. Той не отговори нищо, стоеше си на телефона.

След малко пак го помолих и той ме попита какво искам и дали искам да се бием. Помолих го най-учтиво, че трябва да затворим и да се отчете персонала и че заради него никой не може да си тръгне. Той освен това нищо не консумираше.

Въпросният господин стана, изгледа ме за няколко секунди и тръгна. Обаче като излизах от дискотеката, след пет минути си взех якето и тръгнах нагоре, аз като излизам вървя по един коридор и като излизам от коридора, той ме чакаше точно на входа и ме чакаше да отида. Аз нямаше от къде да мина.

Каза ми: “Ела сега ще видиш ти кой гониш”.

Аз му казах да внимава, че ще стане някоя глупост. Той с какво право ме чака пред заведението. Ако извади някакъв нож и ме наръга? По дискотеките има всякакви хора. Той е пиян, а аз съм си на работа. По каква причина той ме чака пред заведението?“, заяви в съда Ганев.

Той оспорва размера на иска и смята, че сумата е силно завишена, а нараняванията „не са чак такива, каквито са описани в документите“. Според експертизата пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лява улна (лакътна кост) с дислокация на фрагментите, което е довело до трайно затруднение на движението на лявата ръка.

Ганев от доста време се занимава с охрана на различни нощни заведения – през лятото в Слънчев бряг, а през зимата в Бургас. До момента той не е създавал проблеми и е с чисто съдебно минало.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...