Home » България » Очевидец на ужасяващ инцидент край езеро „Загорка“ разказва какво се е случило
Очевидец на ужасяващ инцидент край езеро Загорка разказва какво се е случило
Очевидец на ужасяващ инцидент край езеро Загорка разказва какво се е случило

Очевидец на ужасяващ инцидент край езеро „Загорка“ разказва какво се е случило

Пряк свидетел на ужасяваща случка край езеро “Загорка” разказва за zarata.eu потресваща ситуация, разиграла се пред очите му:

Някъде към 18,30 ч. вървяхме по алеята от южната страна на езерото и подминавайки заведението се заслушахме в думите на малко момченце, яхнало велосипедче без помощни колела.

“Сега отиваме на барчето да пием кафе” – изфъфли отговорно малчуганът на видима възраст около 3 г. и ние само се усмихнахме на неговата увереност за дейно участие в заниманието на възрастните, които се бяха спрели край него.

Дали направихме и 5-6 крачки и току зад гърба ни се изтърколи колелото с детето, стремително насочено към водата по бетонирания стръмен бряг на езерото, което ги погълна веднага, а отгоре където потънаха, не останаха дори кръгове. Секунди, насечени на мигове ужас, ступор и гонещи се мисли за реакция и решителност.

В този момент млад мъж изтича покрай нас, влезе във водата, докато тя му беше до бедрата той стъпваше на твърдо и в следващия миг и той потъна изведнъж. Страшно! От двамата нямаше следа. И за радост на всички нас, мъжът се показа, стискайки малкия. Излязоха и двамата, детето се разплака, майката – бременна жена, видяхме едва сега, заедно с още една жена.

Спасителят клекна край момченцето, хвана го за рамото и се опита да го успокои: “Не плачи, я виж, и аз съм мокър целия като теб.” Майката извади телефон и се опитваше да
звънне на бащата на детето, но беше в тотален шок.

Разказвам случката, защото ако не беше мъжът, който се хвърли да спаси детето без да се замисли, не знам какво щеше да се случи. Искам да спомена и за още един човек, който
също се притече на помощ и подхвана момченцето от спасителя му. После двамата извадиха от езерото и злополучното колело.

Аз съм жена. Плувам по малко, но само в басейн и в морето, докъдето усещам твърдо под краката си. В такова изпитание попадам за пръв път. Вероятно, въпреки неувереността си от разни стъбла и коренища по дъното на езерото, щях да вляза във водата. А и как иначе, детето потъна пред очите ми. Не знам. За радост нямах време да мисля, мъжът скочи веднага след детето. Всичко се разигра за не повече от 10 секунди – от падането на колелото, до изваждането на малкия.

Браво на младия мъж за себеотрицанието!
А мястото край езерото си е опасно. Алеята е тясна, отстрани към водата няма никаква преграда. Там деца и възрастни карат велосипеди, ролери, кънки – колко е да се отклониш леко или да изтървеш управлението на колелото, а наклонът на бетонния бряг само ще увеличи скоростта на падането. Ето, майката беше до рожбата си и въпреки това не можа да предотврати инцидента.”

На следващия ден от zarata.eu са открили, героя, спасил детето на езерото „Загорка“

Мъжът е от Стара Загора и се казва Петко (самият той не пожела да се пише повече за него), който за инцидента каза само:

“Не се поколебах и за секунда да спася детето. Все пак и аз съм баща, дъщеря ми е може би на възрастта на този малчуган.”

Както стана ясно, момченцето, което падна с колелото в езерото, е на 4 г. и половина. Казва се Христо и скоро очаква сестричка, по думите на майка му Таня. Родителите на Христо са изключително благодарни на Петко. За тях той е истински герой!

Оказа се, че самият Петко не е добър плувец, но както сподели самият той:
“Не мисля, че съм извършил нещо особено. Всеки баща би реагирал по начина, по който го направих аз. Прибрах се вкъщи целият мокър, дъщеря ми ме прегърна с малките се ръчички и чак тогава освободих натрупаната емоция и сълзите ми потекоха. Разказах на съпругата ми какво се случи и се прегърнахме тримата.”
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Гимнастичка почина след падане от успоредка

Американската гимнастичка Мелани Коулман почина два дни, след като претърпя ужасен инцидент по време на ...

Заклаха мъж в Кюстендил

45-годишен мъж бе убит тази нощ при инцидент пред блок 159 в кв. Герена в ...

Певица се потроши с колело. Ще съди общината

Сериозен инцидент е претърпяла певицата София Георгиева. Перничанката е паднала, докато е карала велосипед в ...

Момиче почина след групово изнасилване

17-годишна тийнейджърка е починала две седмици след като е станала жертва на брутално изнасилване. Фаталният ...

Фенове на Селтик в болница след нападение на ултраси на Лацио

Дама фенове на Селтик са в болница, след като късно снощи са били нападнати от ...

Почина мотоциклетистът, блъснал се в пожарна кола

Почина 27-годишният мотоциклетист, който се блъсна в противопожарен автомобил в Слънчев бряг, съобщи „Фокус“. Трагичният ...