Home » България » Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас
Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас
Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас

Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас

Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията е те да са под 30 години. Ръководителят на полети поема самолетите, които навлизат във въздушното ни пространство и има за задача безопасно да ги преведе и изведе от страната. И тъй като все повече самолети прелитат над България, все повече кадри се търсят.

„До края на 2019 г. са ни необходими още петдесет нови ръководители на полети“, обяснява Георги Пеев.

„Не е необходимо да си инженер или пилот. Тук работят и филолози, има и архитект“, посочва той пред bTV.

Жан Бенов, който е учил за архитект, кандидатства и го взимат на работа. Той започва се с теоретично обучение, което има продължителност три-четири месеца, след което има обучение на тренажор, което е симулирано въздушно пространство. После преминава през обучение на работно място с инструктор, обяснява самият той.

От значение са английският, бързата реакция и готовността да носиш отговорност за тези двеста души пътници във всеки самолет.

На денонощие над България прелитат 3000 самолета. При осем часов работен ден, една трета или около хиляда от тези самолети, минават през Жан и колегите му на смяна.

Нашите ръководители на полети са подбрани, обучени, тренирани по всички европейски правила, съответно условията, които имат, включително и заплащане, са съотносими със заплащане на европейските им колеги, посочва още Георги Пеев.

Това е една желана работа, която не всеки може да работи. Кандидатства се с английски и диплома за бакалавър.
Източник: Марица

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!