Home » България » Обвиненият Малинов: Получавал съм пари от Русия, но не съм техен шпионин

Обвиненият Малинов: Получавал съм пари от Русия, но не съм техен шпионин

Председателят на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов приема квалификацията, че е руски шпионин като обидна. Пред bTV той подчерта, че е получавал пари от Русия, но не и от олигарха Константин Малофеев. Малинов е убеден, че е следвал каузата и убежденията си и заяви, че се е посветил на родината си.

„Дълбоко съм убеден, че правя нещата си, следвайки моята кауза и убеждения. Не знам, ако имаш намерения, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. „Дума“, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм сделките на Цветан Василев – да следя ги. За намерения ли ме преследват? За това, че искам да направя медиен или бизнес проект. Глупости са твърденията, че имам намерения да променям геополитическата насоченост на България. Не смятам, че външната политика на България е правилна, но това означава ли, че всички русофили сме за затвора“, защити се Малинов.

„За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две руски организации. Русофилството за мен е нещо много свято и планетарно“, не скри председателят на „Русофили“.

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов заяви: „Да, когато съм издавал в. „Дума“. Но за всичко това съм си плащал данъците. Служа на каузи. Ако има счетоводни грешки някъде – това не е моя работа. Обществото „Двуглав орел“ се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за традиционни ценности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга държава“, подчерта Малинов.

„Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска фирма. Това, че партньорски фирми на мои приятели са получавали и после са ги връщали, не ме интересува. Да започвал съм Малофеев с Цветан Василев. Той беше на улицата и смяташе, че животът на дъщеря му и неговият са застрашени. Той ме помоли да го свържа с влиятелни хора в Русия. След това бях разочарован от него, след като ме излъга“, заяви Малинов.

„С Цветан Василев ме е запознавал Сергей Станишев в кабинета си. Пеевски беше дясната ръка на Цветан Василев. По тези въпроси съм давал отговори много пъти публично. Не желая да се връщам към темата „Цветан Василев“ повече“, допълни обвиненият в шпионаж.

„Занимавам се с културни, духовни и обществени връзки, не се занимавам с бизнес. Посветил съм се на родината си. Предстои на прокуратурата да докаже всичките си твърдения и смятам, че тя няма да се справи“, обобщи Малинов.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Манол Глишев: Прокурорски райх ли сме? (ВИДЕО)

Проблемът с Иван Гешев е неколкопластов. Първо той е единствен кандидат и твърде шумно и ...

Полк. Красимир Станчев е новият началник на НСО

Полк. Красимир Станчев е новият началник на Националната служба за охрана. Президентът Румен Радев е ...

Полфрийман излезе от затвора, предадоха го на миграционните власти

В 15.43 минути Джок Полфрийман излезе от сградата на Централния софийски затвор под конвой на ...

Институционален хаос – шизофренна държава

Днес Министърът на вътрешните работи съобщи от парламентарната трибуна „Водачите на тротинетки – задължително с ...

17 години затвор за дивак от Карнобат, врязал автомобила си в тълпа

Бургаският окръжен съд осъди Атанас Динков от Карнобат на 17 години затвор за зверската катастрофа ...

Русия работи за среща между Помпео и Лавров

В момента се работи по среща между руския външен министър Сергей Лавров и държавния секретар ...