Home » България » Общинарите в Кюстендил искат повишаване на мерките за сигурност в града

Общинарите в Кюстендил искат повишаване на мерките за сигурност в града

Предложение до Общинския съвет в Кюстендил, във връзка с повишаването на мерките за сигурност в града, направиха на сесията днес общинските съветници от БСП. Според тях е необходимо засилване на видеонаблюдението в циганския квартал в Кюстендил, където, по официални данни, живеят около 25 процента от жителите на града. Исканията са по повод инцидент, завършил с убийство в средата на месеца, в центъра на града.

Видеонаблюдението в ромския квартал „Изток“ се осъществява с 10 камери към настоящия момент. В останалата част от града те са 180. Фиксирани са още 20 точки в кв. „Изток“, където предстои поставянето на техника за видеонаблюдение, каза пред Общинския съвет кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

Предложенията на БСП за гарантиране сигурността и спокойствието на гражданите в Кюстендил включват още поставянето на паник-бутони в заведенията с денонощен режим на работа, които да бъдат свързани с МВР и контролиране на незаконното строителство в циганския квартал.

Паунов посочи, че всички предложения за режима на работа на заведенията ще бъдат обсъдени в диалог с кюстендилци и собствениците на заведения и допълни, че незаконните строежи в ромския квартал са 18, като превантивно се взимат мерки против нови незаконни градежи.

Кметът на Кюстендил съобщи пред съветниците още, че кандидатът да инвестира на терена на бившето военно поделение в Кюстендил е категоричен в намеренията си, но допълни, че към настоящия момент от Министерството на отбраната не са прехвърлили част от имота на Областната управа в Кюстендил.
Инвестиционният интерес е от страна на Международна компания за инвестиции и развитие, които са представили намерение за изграждане на мултифункционален, спортно-туристически и балнеоложки комплекс, с работното име „Пауталия спорт и СПА ризорт“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Общински съветник от Несебър нападна инспекторки

Общински съветник от Несебър нападна служителки от Инспекцията по труда при проверка на едно от ...

Готвят огромни рокади в Новините на Нова телевизия

Hoвa звeздa се очаква да изгpee cъвceм cĸopo в цeнтpaлнитe нoвини нa Hoвa телевизия. Tази ...

Алея-право към небето

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. В ...

Столичната библиотека отвори врати, над 2000 души се възползваха за ден

Столичната библиотека днес отново отвори врати след лятната си почивка. В първия работен ден посетителите ...

Холивудска звезда: Океаните имат нужда от нас

„Океаните имат нужда от нас“, заяви от трибуната на ООН испанският актьор Хавиер Бардем и ...

Вашият хороскоп за днес, 20.08.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днешният ден не предразполага към активност в деловата сфера. По-голяма част ...