Home » Любопитно » Няколко изненадващи връзки между известни личности
Няколко изненадващи връзки между известни личности
Няколко изненадващи връзки между известни личности

Няколко изненадващи връзки между известни личности

Хората често ни изненадват. Нека да вземем някои известни личности за пример. Кой би предположил, че София Лорен може по някакъв начин да е свързана с Мусолини, а Том Ханкс е далечен братовчед на Ейбрахам Линкълн?! Ето и няколко известни личности, които изненадващо са имали някаква връзка помежду си.

Ейбрахам Линкълн и Том Ханкс

По майчина линия, от Нанси Ханкс, американският актьор и носител на два Оскара се пада трети братовчед на 16-тия президент на САЩ – Ейбрахам Линкълн, известен още като Честният Ейб.

Джордж Буш и Хю Хефнър

Каква връзка може да имат един консервативен републиканец и президент на САЩ и създателят на „Плейбой“? Ами, роднинска.

Двамата са далечни братовчеди по майчина линия на Буш, чрез техния общ роднина Томас Хинкли, който ги обвързва с още едно известно име – Джон Кери, държавният секретар на САЩ по време на кабинета на Барак Обама.

И като става въпрос за Обама…

Чърчил, Обама и шестима други американски президенти

също имат роднинска връзка. Барак Обама, син на Барак Обама-старши – чернокож кениец, и Ан Данъм – бяла американка от Канзас, се оказва девети братовчед на британския министър-председател Уинстън Чърчил.

Проучване на най-старото генеалогично дружество в САЩ – „New England Historic Genealogical Society“, установява, че Обама има роднинска връзка с шестима други президенти сред които Буш – старши, както и синът му, Джералд Форд, Линдън Джонсън, Хари Труман и Джеймс Мадисън.

София Лорен и Бенито Мусолини

Въпреки че двамата не са пряко свързани, те имат доста близка връзка.

Сестрата на София – Мария Сиколоне, е омъжена за сина на Мусолини – Романо Мусолини, което прави диктаторът сват на италианската актриса.

Марк Твен и Хелън Келър

В сводното си време известният американски писател е помагал на млад автор, който съвсем скоро също се превръща в една влиятелна личност в литературните среди – Хелън Келър.

За разлика от гореизброените личности, двамата нямат роднинска връзка. По разкази на Келър те се срещат на официален обяд в Библиотека Марк Твен (основана от самия Марк Твен през 1908 г. в Рединг, Кънектикът), където писателят се впечатлява от младата авторка и започва да подпомага развитието ѝ финансово и като неин творчески

Няколко изненадващи връзки между известни личности

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар