Home » Свят » Ново 20: Арестуваният за хаоса на „Гетуик“ бил с бившата си по това време
Ново 20 Арестуваният за хаоса на Гетуик бил с бившата си по това време
Ново 20 Арестуваният за хаоса на Гетуик бил с бившата си по това време

Ново 20: Арестуваният за хаоса на „Гетуик“ бил с бившата си по това време

След тридневната блокада на на летище „Гетуик“, бяха арестувани двама за „криминално използване на дронове”.

Пол Гейт и съпругата му Илейн Кърк са злосторниците, арестувани в графство Съсекс заради тяхната малка игричка с безпилотно самолетче, която остави хиляди блокирани на летището, съобщава The Telegraph.

Гейт, на 47-години, работи като стъклар, но по-интересното е, че шефът му е категоричен – мъжът е бил наработа… „почти през цялото време на инцидента”. Но дронът не е видян само веднъж. Въпреки това, арестуваният има и алиби за тази част от деня. Бившата му приятелка твърди, че по време на второто прелитане на безпилотния самолет, той е бил с нея.

Заедно с него в дома им в Кроули, Западен Съсекс е задържана и 54-гозишната му съпруга. Къщата им се намира само на пет минути от летището. Макар Илейн Кърк да няма здраво алиби, нейните съседи и приятели са категорични, че тя „няма никакви интереси” към дроновете.

Двойката е разпитана по подозрение, че е предизвикала тридневния хаос на второто по натовареност летище във Великобритания, като е пускала постоянно безпилотния апарат в ограниченото въздушно пространство.
Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар