Home » България » Новият вицепремиер Марияна Николова е висококвалифициран експерт
Новият вицепремиер Марияна Николова е висококвалифициран експерт
Новият вицепремиер Марияна Николова е висококвалифициран експерт

Новият вицепремиер Марияна Николова е висококвалифициран експерт

Предложената за вицепремиер Марияна Николова е доста образован и висококвалифициран експерт. Родена е в гр. Ботевград. Завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в гр. Правец с профил френски език, като впоследствие завършва висше образование и се утвърждава като юрист със значителен опит в публичния сектор.

Завършва и Публична администрация и административни практики в СУ „Свети Климент Охридски“, а също така е магистър по Право на Европейския съюз и Стопанско управление. Има редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС в това число EIPA – Европейски институт по публична администрация, Холандия; “HAUS” финландски институт за публичен мeниджмънт; Финландия, Европейска академия за данъци, икономика и право, Германия, а също във Франция, Австрия и Великобритания.

Има значителен принос в разработката на действащата нормативна уредба в сферата на държавната служба на Република България. Била е адвокат към Софийска адвокатска колегия, както и юрисконсулт в „Топлофикация София“ ЕАД. Заемала е различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заемала е ръководни длъжности, включително директор на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните.

Също така е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Работила е и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката. Била е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“  ЕАД. От май 2017 г. е началник на кабинета на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика. Преподавател е в Института по публична администрация към Министерския съвет.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар